Chirurgie Generala

Chirurgie Generala2017-07-13T09:36:03+00:00
Chirurgie generala
Chirurgie mica
Chirurgie oncologica

Chirurgia generala este definita ca si chirurgia organelor abdominale. In ciuda termenului “generala” chirurgii care practica chirurgia generala sunt foarte specializati si opereaza afectiuni abdominale cum ar fi apendicita, hernii, afectiuni ale vezicii biliare, stomacului si alte afectiuni ale intestinului. Operatiile sint realizate de catre chirurgi specialisti cu experienta vasta, multi dintre ei avand studii si stagii in strainatate la clinici renumite in Europa, SUA si Israel.

Pe langa interventiile de chirurgie generala in clinica noastra se practica si anumite interventii de chirurgie oncologica cum ar fi ginecologia oncologica si chirurgia sanului.

Datorita cresterii numarului de centre medicale si clinici de specialitate, precum si a dezvoltarii tehnicilor operatorii noi, chirurgia in regim ambulator se practica tot mai frecvent atat in Romania cat si in alte tari. Unul din avantajele principale este faptul ca pacientul nu necesita spitalizare, putandu-se intoarce acasa in aceeasi zi.

Clinicile private beneficiaza, de regula, de o dotare mai buna fata de spitalele de stat, oferind totodata si un ambient mult mai placut fiind preferate de catre pacienti, mai ales in cazul operatiilor mai putin invazive.

Inovatiile tehnologice din domeniul medical au dus in multe cazuri la practicarea unor tehnici mai putin invazive precum si la o reducere a duratei actului medical. Astfel s-a inregistrat si o scadere semnificativa a riscului aparitiei complicatiilor postoperatorii si implicit la posibilitatea ca un numar semnificativ de interventii sa poata fi facute in regim ambulator. Peste 50% din pacientii care necesita interventii chirurgicale pot beneficia de aceste servicii medicale in regim ambulator.