Metoda cu aburi (VenoSteam™)

/Metoda cu aburi (VenoSteam™)
Metoda cu aburi (VenoSteam™)2017-07-27T15:24:56+00:00

Tratarea varicelor prin metoda cu aburi (VenoSteam™)

Tratarea varicelor prin metoda cu aburi (VenoSteam™) este o metoda ambulatorie, minim-invaziva, dezvoltata de catre Dr. Rene Milleret si folosita cu succes de cativa ani in Europa. Dr. Milleret este un inovator in domeniul chirurgiei vasculare, avand citeva metode moderne de operare in chirurgia vasculara.

Aceasta tehnica se realizeaza sub ghidaj ecografic si nu dureaza mai mult de 30-40 de minute, pacientul ramine sub supraveghere in clinica timp de 2-3 ore dupa care pleaca acasa si in ziua urmatoare poate sa isi reia activitatile de zi cu zi.

Comparativ cu metodele cu laser si radiofrecventa, care sint folosite de mai bine de 10 ani pentru tratarea ambulatorie a varicelor si care au inlocuit cu succes in multe cazuri, metodele chirurgicale clasice de stripping (smulgerea venelor), metoda cu aburi are avantaje indiscutabile.

Aparatura folosita

Tehnologia folosita pentru tratarea varicelor cu aburi a progresat si ea, imbunatatindu-se din nou si adaugand functionalitate. Aceiasi ingineri si medici care au dezvoltat atat metoda cat si aparatul VenoSteam au contribuit si dezvoltat aparatul VBox. Avantajul cel mai semnificativ este calitatea cateterului folosit si un control foarte fin al energiei distribuite in mod uniform.

Avantaje

Metoda minim-invaziva: Venele varicoase sint obliterate (inchise) cu ajutorul unor cantitati mici de abur introdus in vena afectata prin intermediul unui cateter foarte flexibil al carui diametru este de 1.2 mm;

Fara cicatrici: Aceasta procedura nu lasa nici o cicatrice in plus nu exista riscul aparitiei hematoamelor care pot sa apara in unele cazuri operate clasic prin metoda stripping (smulgere a venelor) sau a arsurilor care pot sa apara in unele cazuri la tratamentul cu laser.

Reluarea activitatii in aceeasi zi: Pacientii tratati cu aceasta metoda isi pot relua activitatile in aceeasi zi.

Durere minima: Atat pe parcursul interventiei cat si in zilele urmatoare interventiei durerea este sau inexistenta sau minima, simtita doar ca un fel de jena si nicidecum ca durere. De cele mai multe ori multe ori pacientii  sunt total surprinsi de discomfortul minim postoperator.

Siguranta: Fata de celelate doua metodele termice folosite in Romania pentru tratarea ambulatorie a varicelor, si anume cea cu laser si cea cu radiofrecventa (VNUS), pragul de supra-incalzire in cazul metodei cu aburi este foarte ridicat intrucit procesul de transfer al caldurii se realizeaza foarte rapid.Comparativ, prin metoda VNUS (radiofrecventa) o portiune de 7 cm a unei vene este incalzita in 20 secunde in timp ce prin metoda cu abur (VenoSteam™) acest lucru se realizeaza in mai putin de 1 secunda.

Versatilitate: Metodele termice cu laser si VNUS (radiofrecventa) sint folosite in principal pentru obliterarea (inchiderea) venei safene mari. Tratamentul venelor varicoase mari, a venelor varicoase recurente, precum si a venelor perforante nu este usor de realizat folosind aceste doua metode, in timp ce metoda cu aburi (VenoSteam™) poate sa trateze practic aproape orice tip de vene varicoase intrucit aburul poate sa ajunga in sinuozitatile si acele parti ale venelor varicoase unde cateterul nu poate sa ajunga. Tratamentul venelor varicoase colaterale si a trunchiului se poate face in aceeasi sesiune de tratament.

Rezultate dupa o saptamana post-operatie