Metode de tratament ale varicelor

/Metode de tratament ale varicelor
Metode de tratament ale varicelor2019-06-19T19:25:51+00:00

Metodele ambulatorii, minim invazive se impart in 2 categorii principale:

1. Metode tratament varice – Ablatie termica

Se foloseste un agent termic (caldura) care poate fi produsa cu ajutorul aburilor, radiofrecventei sau laserului, pentru obliterarea (inchiderea) varicelor. Aceste metode se fac sub ghidaj ecografic si sint minim-invazive. Anestezie locala sau sedare, cu reluarea activitatii in aceeasi zi. Primele doua metode sunt folosite in cadrul Clinicii VenArt.

2. Metode tratament varice – Ablatie chimica

Injectarea unei substante sclerozante (prin injectie sau cateter) in venele varicoase care determina o iritatie indusa chimic, peretii venosi se umfla si astfel se oblitereaza (inchide) vena

  • Microscleroterapia – pentru obliterarea – inchiderea varicelor de suprafata si marime mica (venectazii si anumite telangiectazii);
  • Scleroterapie ecoghidata – UGS;
  • Metoda ALPHA – spuma prin cateter sub ghidaj ecografic;

Tratamentul varicelor prin aceste metode se realizeaza prin obliterarea, adica inchiderea, acestor vene (varicelor) cu ajutorul unui agent fie termic fie chimic. Astfel se opreste fluxul sangvin in venele varicoase, aceasta fiind absorbite de organism in timp si dispar complet. Fluxului sangvin se redirectionarea prin venele sanatoase de la nivelul piciorului afectat. Aceste metode pot fi folosite singure sau in combinatie cu alte metode in cadrul Clinicii VenArt, in functie de peisajul diagnostic al pacientului, astfel incat rezultatul final sa fie cat mai bun. In cazul Clinicii Venart chirurgii vasculari sunt antrenati sa foloseasca toate metodele minim-invazive, optiunea de combinatii fiind discutata cu pacientul inaintea actului medical.

Metode de tratament ale varicelor – Tratamentul chirurgical al varicelor

Stripping (smulgerea venelor) cea mai raspindita metoda utilizata in Romania in prezent. Necesita anestezie generala sau rahianestezie, timp de recuperare 7-14 zile, pot aparea hematoame, in unele cazuri chiar infectii la nivelul inciziilor, precum si dureri postoperatorii.

Ai grija de sanatatea ta! Suna si fa-ti o programare acum!

Cluj-Napoca / Telefon: +40 364 140 261