Rinoplastie – Chirurgia estetica a nasului

Rinoplastie – Chirurgia estetica a nasului 2017-12-27T13:48:48+00:00

Rinoplastia

Rinoplastia este interventia chirurgicala de remodelare a nasului. Este o interventie complexa care are ca scop optimizarea formei si functiei acestuia.

Ea poate fi realizata prin tehnica inchisa sau deschisa. Rinoplastia deschisa permite vizualizarea directa a structurilor anatomice subiacente tegumentului, structurile cartilaginoase si oasele nasului. Astfel deviatia sau deformitatile pot fi diagnosticate si corectate cu acuratete.

Aceasta interventie chirurgicala este realizata in anestezie generala in clinici acreditate pentru interventii de chirurgie estetica. Interventia dureaza intre 3 si 5 ore in functie de complexitate si de problemele prezente. Nu exista un timp fix, interventia se termina atunci cand rezultatul obtinut este cel dorit.

Necesitatea fracturarii oaselor?

De obicei osteotomiile (fracturi controlate) sunt necesare pentru repozitionarea oaselor nazale, pentru indreptarea nasului sau pentru prezervarea conturului. Reducerea bazei dorsale voluminoase va necesita intotdeauna osteotomii.

O mare parte din interventiile de mai jos sunt abordate cu profesionalism de catre Dr. Claudiu Filip 

Dr. Claudiu Filip

Cicatrici?

Singura cicatrice externa este cea de la nivelul coumelei, incizia cutanata dintre cele doua nari. Aceasta se vindeca in general foarte bine si de obicei este dificil de observat. Celelalte incizii de abord sunt interne si ascunse in interiorul nasului.

Recuperarea

Rinoplastia poate fi realizata in internare de zi, dar este preferabil ca pacientul sa ramana peste noapte pentru a avea siguranta ca se va simti confortabil si nu exista probleme legate de sangerare. Este necesar sa prevedeti doua saptamani in ceea ce priveste concediul de la locul de munca si restrangerea activitatilor sociale, oricum acestea pot varia de la pacient la pacient. Nivelul de tumefiere si edem va depinde daca osteotomiile sunt necesare sau nu, insa va fi de minim doua saptamani.

Complicatii

Sangerari, infectii, probleme legate de vindecare si cicatrici sunt potentiale complicatii ale oricarei interventii chirurgicale. Anestezia generala prezinta si ea riscurile ei, mici, dar prezente. Respiratia poate fi afectata daca dimensiunea interna a cailor aeriene este schimbata. Asimetrii, conturul oaselor sau a cartilajelor poate uneori sa apara sub piele. In decizia de a efectua rinoplastia este important sa discutati cu un chirurg plastician pentru a va informa despre optiuni, rezultate, riscuri, complicatii si conduita de urmat.

Mai multe informatii legate de operatie si recomandari postoperatorii veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu.