Blog

Trarament endovenos cu laser (EVLT)

laser.-venart

Tratament varice Bucuresti

Tratamentul endovenos cu laser, pentru eliminarea varicelor, a reprezentat multi ani standardul “de aur” in tratamentul varicelor. Acest tratament foloseste energie pe baza tehnologiei laser, care este pur si simplu un fascicul concentrat de lumina. Laserele medicale functioneaza prin livrarea precisa a acestui fascicul de lumina direct pe tesutul dorit, astfel incat sa nu afecteze restul tesutului din jur. Laserii si-au dovedit siguranta si eficacitatea de-a lungul anilor de utilizare in toate tipurile de proceduri medicale, de la chirurgie refractiva (operatie pe ochi) la dermatologie. In mainile unui medic specialist, laserele ofera un risc mult mai mic decat interventiile chirurgicale conventionale.

In tratamentul endovenos cu laser, o fibra subtire este introdusa in vena deteriorata printr-un punct de intrare foarte mic in piele. Un fascicul de lumina laser este emis prin fibra, iar in timp ce fibra este trasa prin vena inpoi afara, acesta distribuie doar cantitatea necesara de energie. Tesutul vizat reactioneaza cu energia luminii, provocand inchiderea si sigilarea venei. Venele care sunt inchise sunt vene superficiale care se ocupa de mai putin de 5% din fluxul sangvin al organismului. Sangele este automat directionat catre venele sanatoase.

Unii medici folosesc acum o fibra cu manta (jacketed fiber), care impiedica orice contact intre fibra si peretele vaselor de sange. Acest lucru previne o mare parte din durerea si vanataile  care sunt adesea asociate cu metodele mai conventionale de ligaturare si stripping. Unii pacienti pot prezenta durere temporara sau o usoara umflatura, care pot fi tratate eficient cu analgezice  si anti-inflamatoare si de obicei dispare in maximum 5 zile.

Procedura este minim invaziva si nu necesita anestezie generala. Se poate folosi analgo-sedare pentru un comfort absolut total al pacientului. Pacientii sunt incurajati sa mearga imediat dupa procedura si isi pot relua activitatiile normale in aceeasi zi.

Cititi si:

Tratament varice Bucuresti – Dr. Rene Milleret

Dr. René Milleret ne oferă câteva informații privind diagnosticul și tratamentul venelor varicoase.

Tratamentul varicelor  în sine poate să fie prin injectarea unor substanțe direct în venă. Aceste substanțe induc inflamația și închiderea venei. Este așa numita scleroterapie. Este eficientă mai ales în cazul unor vene mici, steluțe vasculare (vene în formă de păianjen). Alte tratamente care se folosesc acum, sunt tehnici de inducție termică. Aceste tehnici constau în introducerea în venă a unui cateter, ceea ce înseamnă un tub foarte subțire , de 1 mm și 1,5 mm. Acesta este împins în venă sub control ecografic și apoi lovim vena fie cu laser, fie cu energie produsă prin radiofrecvență, fie în cazul nostru, cu abur.

Tratamentul varicelor cu laser – Avantaje: venele nu sunt întotdeauna drepte, iar cateterul sau laserul, nu poate întotdeauna să urmeze sinuozitățile (torsiunile) venei, dar cu aburul este mai ușor.

Un alt avantaj este că aburul este mai puțin dureros după intervenție. Pacientul, de cele mai multe ori nu trebuie să ia antialgice, pentru că practic, nu are dureri. Deci, aburul este o opțiune mai bună pentru vene mari sau pentru pacienți cu malformații venoase, ceea ce este rar, dar poate fi dificil de tratat. Aici, în clinica VenArt, noi folosim această tehnică de rutină de 5 ani deja, cu rezultate bune.

Citeste si:

Tratarea varicelor prin metoda cu aburi – VenoSteam

Tratarea varicelor prin metoda cu aburi (VenoSteam™) este o metoda ambulatorie, minim-invaziva, dezvoltata de catre Dr. Rene Milleret si folosita cu succes de cativa ani in Europa. Dr. Milleret este un inovator in domeniul chirurgiei vasculare, avand citeva metode moderne de operare in chirurgia vasculara.

Aceasta tehnica se realizeaza sub ghidaj ecografic si nu dureaza mai mult de 30-40 de minute, pacientul ramine sub supraveghere in clinica timp de 2-3 ore dupa care pleaca acasa si in ziua urmatoare poate sa isi reia activitatile de zi cu zi.

Comparativ cu metodele cu laser si radiofrecventa, care sint folosite de mai bine de 10 ani pentru tratarea ambulatorie a varicelor si care au inlocuit cu succes in multe cazuri, metodele chirurgicale clasice de stripping (smulgerea venelor), metoda cu aburi are avantaje indiscutabile.

Ai grija de sanatatea ta! Suna si fa-ti o programare acum!

Cluj-Napoca / Telefon: +40 364 140 261

2019-06-19T19:38:10+00:00