Blog

Trarament endovenos cu laser (EVLT)

laser.-venart

Tratament varice Bucuresti

Tratamentul endovenos cu laser, pentru eliminarea varicelor, a reprezentat multi ani standardul “de aur” in tratamentul varicelor. Acest tratament foloseste energie pe baza tehnologiei laser, care este pur si simplu un fascicul concentrat de lumina. Laserele medicale functioneaza prin livrarea precisa a acestui fascicul de lumina direct pe tesutul dorit, astfel incat sa nu afecteze restul tesutului din jur. Laserii si-au dovedit siguranta si eficacitatea de-a lungul anilor de utilizare in toate tipurile de proceduri medicale, de la chirurgie refractiva (operatie pe ochi) la dermatologie. In mainile unui medic specialist, laserele ofera un risc mult mai mic decat interventiile chirurgicale conventionale.

In tratamentul endovenos cu laser, o fibra subtire este introdusa in vena deteriorata printr-un punct de intrare foarte mic in piele. Un fascicul de lumina laser este emis prin fibra, iar in timp ce fibra este trasa prin vena inpoi afara, acesta distribuie doar cantitatea necesara de energie. Tesutul vizat reactioneaza cu energia luminii, provocand inchiderea si sigilarea venei. Venele care sunt inchise sunt vene superficiale care se ocupa de mai putin de 5% din fluxul sangvin al organismului. Sangele este automat directionat catre venele sanatoase.

Unii medici folosesc acum o fibra cu manta (jacketed fiber), care impiedica orice contact intre fibra si peretele vaselor de sange. Acest lucru previne o mare parte din durerea si vanataile  care sunt adesea asociate cu metodele mai conventionale de ligaturare si stripping. Unii pacienti pot prezenta durere temporara sau o usoara umflatura, care pot fi tratate eficient cu analgezice  si anti-inflamatoare si de obicei dispare in maximum 5 zile.

Procedura este minim invaziva si nu necesita anestezie generala. Se poate folosi analgo-sedare pentru un comfort absolut total al pacientului. Pacientii sunt incurajati sa mearga imediat dupa procedura si isi pot relua activitatiile normale in aceeasi zi.

2019-03-04T09:28:29+00:00