Tratamentul hemoroizilor – Metode noi de tratament

/Tratamentul hemoroizilor – Metode noi de tratament
Tratamentul hemoroizilor – Metode noi de tratament2019-06-19T19:28:13+00:00

Tratamentul curativ al hemoroizilor fara complicatii – Tratamentul hemoroizilor in Cluj

Tratamentul hemoroizilor in Cluj – Tratamentul nu este dureros. In general pacientii evita tratamentul de teama durerii. Dupa tratament insa isi dau seama ca discomfortul este minim iar beneficiile sint enorme. Acest tip de tratament devine necesar in cazul in care disconfortul cauzat de dureri si sangerari tinde sa se repete. Exista trei metode complementare care permit tratarea diferitelor cazuri:

1. Tratamentul hemoroizilor in Cluj – Crioterapia

Aceasta metoda are ca scop uscarea hemoroizilor prin obliterarea (inchiderea) venelor hemoroidale care il alimenteaza. Este o metoda ambulatorie si se efectueaza sub anestezie locala.

Procedura: Se utilizeaza un tub metalic contectat la un rezervor de protoxid de azot. Circulatia gazului in tub raceste metalul la -90 °.

Se utilizeaza o sonda care se aplica direct pe hemoroid si care se raceste treptat. Temperatura foarte scazuta va determina obliterarea (inchiderea) venelor de calibru mic. Se oblitereaza, de obicei, doua pachete hemoroidale pe sedinta. De obicei sunt necesare 2-3 sedinte la interval de o luna pentru tratarea completa.

Dupa crioterapie este normal ca pacientii sa simta o senzatie de defecatie sau de spasme intestinale, acestea fiind insa senzatii false. Intensitatea reactiilor slabeste rapid, iar ulterior scaunul devine nedureros.

Prin aceasta metoda se pot rezolva si fisurile anale.

2. Tratamentul hemoroizilor in Cluj – Scleroterapia

Deoarece multor pacienti le este frica de o interventie chirurgicala doctorii ar trebui sa informeze pacientii ca scleroterapia le ofera acestora o optiune de tratament care nu este dureroasa si este mai putin neplacuta. De asemenea, pacientii trebuie sa inteleaga ca, cu cat isi trateaza aceasta afectiune mai din timp cu atat mai mari sunt sansele ca sa evite tratamentul chirurgical.

Scleroterapia – tratamentul recomandat pentru hemoroizii de grad 1 si 2 (si cateodata chiar si pentru cei de grad 3)

Tratamentul bolii hemoroidale prin scleroterapie este sigur si eficient, nu necesita anestezie si poate fi facut in citeva minute in regim ambulator. Acest tratament mentine perna hemoroidala necesara pentru continenta anala. Studiile arata ca 88% dintre pacientii cu boala hemoroidala de grad 1 si 2 nu au mai avut simptome dupa prima sesiune de tratament iar 97% dupa doua sesiuni de tratament. Conform normelor medicale germane scleroterapia este tratamentul preferat si recomandat pentru boala hemoroidala de grad 1. In cazul bolii hemoroidale de grad 2 scleroterapia ofera o alternativa foarte buna ligaturilor cu benzi elastice.

3. Tratamentul hemoroizilor in Cluj – Metoda cu aburi

Este utilizata pentru a trata hemoroizii externi, hemoroizii voluminosi interni si externi. Aceasta este o procedura care se face in clinica si necesita spitalizare de o noapte.

Anestezia poate fi rahianestezie sau anestezie generala in functie de caz. Noile tehnici existente in acest domeniu ofera o anestezie buna, dar de scurta durata. In cazul in care hemoroizii sunt doar externi anestezia locala poate fi suficienta.

Chirurgia cu aburi inlocuieste interventia chirurgicala clasica, adica distruge hemoroizii folosind aburul si permite coagularea tesutului fara a-l arde, rezultand o cicatrizare de mai buna calitate. Intreaga problema este abordata si tratata intr-o singura interventie, de scurta durata: maxim zece minute. Aceasta metoda duce la reducerea perioadei de spitalizare si imobilizare, dar se recomanda repausul la domiciliu timp de patruzeci si opt de ore inainte de reluarea tuturor activitatilor.

Se utilizeaza un anestezic local cu durata lunga de actiune in vederea reducerii durerii post-operatorii. Se prescrie un tratament de fluidificare a scaunului pentru reducerea disconfortului in timpul defecatiei in primele zile dupa interventie.

Tratamentul hemoroizilor in Cluj – Avantajele metodei cu aburi in tratarea hemoroizilor

  • Metoda minim invaziva si interventie de scurta durata;
  • Discomfort si dureri post-operatorii extrem de reduse;
  • Risc mai scazut de aparitie a stenozei anale;
  • O mai buna cicatrizare a tesutului si pastrare a functionalitatii sfincterului;
  • Perioada mai scurta de spitalizare si imobilizare.

Ai grija de sanatatea ta! Suna si fa-ti o programare acum!

Cluj-Napoca / Telefon: +40 364 140 261