Tratamentul ridurilor faciale cu toxina botulinica

Tratamentul ridurilor faciale cu toxina botulinica 2017-12-27T14:00:20+00:00

Toxina Botulinica (Botoxul)

Toxina botulinica este un medicament de origine naturala utilizat cu succes de peste douazeci de ani. Ea permite anual tratamentul a milioane de pacienti din intreaga lume, copii si adulti suferind de probleme oftalmologice(strabism), neurologice(spasticitate, torticolis) si dermatologice(hipersudoratie).

De mai bine de 10 ani toxina botulinica este utilizata in tratamentul ridurilor de expresie – “dinamice” ale fetei.

Toxina botulinica se distinge de alte tratamente ale ridurilor in masura in care ea nu actioneaza aspra ridurilor in sine, ci ea actioneaza asupra muschilor responsabili de aparitia lor.

Defapt ridurile “dinamice”, notand ridurile glabelare, ridurile frontale, ridurile perioculare de tipul laba gastei rezulta din contractia repetata a anumitor muschi. Actiunea toxinei botulinice permite diminuarea contractiei muschilor implicati in formarea ridurilor, deci stergerea si intreruperea evolutiei de formare a ridurilor respective.

O mare parte din interventiile de mai jos sunt abordate cu profesionalism de catre Dr. Claudiu Filip 

Dr. Claudiu Filip

O prima consultatie permite medicului evaluarea corecta printr-un examen clinic precis al anatomiei fetei dumneavoastra, punerea unui diagnostic si evaluarea motivatiei si de asemenea de a identifica anumite contraindicatii daca ele exista si a va informa corect asupra tratamentului propus. Ulterior tratamentul poate fi realizat : toxina botulinica este injectata fara anestezie, in cantitati mici, cu ajutorul unui ac foarte fin.

Reintoarcerea la viata sociala si profesionala este imediata, tinand cont de anumite precautii: este important ca timp de 4-5 ore dupa injectare sa nu masati zonele injectate, sa nu comprimati zonele, sa nu aplecati capul inainte.

Rezultatele devin vizibile incepand cu a patra zi si sunt optime dupa 10-15 zile, durand 4-6 luni in functie de pacient. Repetarea sedintelor regulat permite prelungirea duratei de actiune: o sedinta este realizata la fiecare 4 luni in primul an, ulterior o data la 6 luni.

Acest tratament se adreseaza persoanelor care doresc sa se debaraseze de expresia incruntata sau sevara si a regasi o fata intinerita, mai luminoasa. Mai larg acest tratament se adreseaza persoanelor care doresc sa suprime ridurile aparute, semnele timpului care trece inevitabil, pastrand o aparenta si o expresie naturala.

Mai multe informatii legate de operatie si recomandari postoperatorii veti primi in timpul consultatiei cu domnul Dr. Filip Claudiu.