Ce este chirurgia obezitatii? 

Chirurgia bariatrica implica procedurile chirurgicale prin intermediul carora se poate pierde in greutate sau procedura de by-pass la nivelul stomacului sau intestinului subtire. Cu ajutorul acesteia oamenii care sunt supraponderali pot sa slabeasca in mod semnificativ si permanent.

Care sunt beneficiile chirurgiei obezitatii?

pierderea a pana la 90% din excesul de greutate;

scaderea depresiei si discomfortului emotional;

remisia imediata si completa pe termen lung a diabetului de tip 2;

cresterea sanselor de a avea un copil la femei;

ameliorarea, pana la vindecare, a afectiunilor asociate obezitatii;

Cat slabesc cu ajutorul chirurgiei obezitatii

Cei mai multi pacienti pierd aproximativ 50% -70% din surplusul ponderal in primul an de la operatie.

Ce dieta trebuie sa tin dupa interventie?

Singura perioada ce necesita dieta este reprezentata de primele 2 saptamani dupa operatie. Apoi, din a 3-a saptamana veti putea manca normal calitativ. In principiu dupa operatie veti putea maca cateva ligurite. Cu timpul veti putea manca mai mult dar niciodata mai mult de jumatate din cat mancati inainte de operatie.

Cine poate fi tratat prin chirurgia bariatrică?

Criteriile de includere a pacienților candidați la aceste procedee, după Federația Internațională pentru Chirurgia Obezității (IFSO), stabilite încă din 1991 sunt: • IMC 40 kg/mp sau mai mare; • IMC 35-40 kg/mp asociat cu comorbidități importante; • istoric al obezitatii de peste 5 ani; • eșecul tratamentelor conservatoare medicale pentru obezitate; • varsta 18-60 de ani. IMC (indice de masă corporală) = greutatea pacientului/înălțime2

CONTACT

Str. Rene Decartes 27, Cluj-Napoca Telefon  0364 140 261