Ginecologie Oncologica

Ginecologie Oncologica 2017-10-11T04:01:47+00:00

Ginecologie – laparoscopie investigationala

Una din manevrele laparoscopice folosite in investigarea si imbunatatirea performantelor in vederea fertilitatii este Chromopertubatia.

Chromopertubatia este o metoda de verificare si corectare a permeabilitatii trompelor uterine la femeile suspectate de infertilitate tubara. In prezent este procedura Standard la nivel European in acest domeniu.

Ginecologie Oncologica

Secţia de Ginecologie Oncologică se ocupă de tratamentul pe cale medicală sau chirurgicală ale sistemului de reproducere feminin. In functie de diagnosticul oncologic precis medicul explica pacientelor ce inseamna afectiunea diagnosticata si propune un plan de tratament, medicamentos sau chirurgical in cadrul clinicii noastre. Tipurile de interventii care pot fi efectuate sunt atat laparoscopce cat si clasice.
Chirurgii nostri sunt in colaborare permanent cu sectiile de Oncologie Medicala si Radiologie Oncologica unde sunt indrumati pacientii care au nevoie si de alte metode de tratament in afara celor chirurgicale.

Tipuri de cancer Ginecologic

Cancerele organelor de reproducere feminine (ovare, trompe, uter, vagin si vulva) sunt denumite boli canceroase ginecologice de unde si numele specialitatii medicale. Cele mai frecvent întâlnite cazuri de cancer sunt:

  • cancerul vulvelor de la gura vaginala
  • cancerul ovarian
  • cancerul la uter

Cancerul tractului genital

Trebuie sa stim ca exista cancere care se dezvolta si nu genereaza nici un simptom. De exemplu in cazul cancerului ovarian, de cele mai multe ori (in peste 50% din cazuri) este depistat dupa ce s-a raspandit deja. In general informarea referitoare la diferitele tipuri si posibile simptome ale cancerelor tractului genital la femei este precara, insa trebuie sa fim atente la orice modificari care se produc in corpul nostru si sa facem controale regulate.
Cu ajutorul testului Papanicolau, test care ar trebuie facut cu frecventa indicata de medicul dumneavoastra ginecolog, se poate determina cancerul cervical. In cazul aparitiei simptomelor care sunt de durata sau se repeta (sangerare vaginala, menstruatie neregulata, dureri sau presiune in zona pelvina, dureri abdominale, lombare, balonare, mancarimi sau usturimi ale vulvei, schimbarea culorii pielii vulvei) trebuie consultat medicul ginecolog. E bine sa stiti daca in familie ati mai avut cazuri de cancer ginecologic si sa comunicati acest lucru medicului dumneavoastra.

Screening de cancer de san

Unitatea de Oncologie Ginecologica trateaza pacientele cu afectiuni maligne ale tractului genital si sanului. Evaluarea pre-operatorie optima si planificarea individualizata a tratamentului constituie baza abordarii noastre. Dupa ce evaluarea pre-operatorie este finalizata, tratamentul fiecarei paciente este planificat de catre chirurgi oncologi de comun acord cu pacientul.

In vederea diagnosticarii precoce a afectiunilor maligne ale sanului clinica noastra ofera posibilitatea obtinerii unui diagnostic precis referitor la sanatatea sanilor dumneavoastra. In cazul in care este nevoie de investigatii suplimentare specialistii nostri va vor ajuta. In cazul in care se impune o abordare chirurgicala dispunem de specialisti de mare renume si profesionalism care va vor ajuta.

In clinica noastra puteti beneficia de screening mamar – ecografie, elastografie, consult, punctii mamare si in cazurile in care este necesar de operatii (extirpare noduli san, sector mamar, mastectomie, mastectomie cu limfadenectomie). Tratamentul chirurgical optim genereaza si rezultate optime. In acest sens colaboram cu chirurgi de renume si experienta indelungata in acest domeniu.

Ce este cancerul de san

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femeile din România. În fiecare an, peste 8.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar în România. Cele mai multe (8 din 10) au peste 50 de ani, însă şi femeile mai tinere pot suferi de această afecţiune.

Sânii sunt alcătuiţi din ţesut adipos, conjunctiv şi din mii de glande mici, cunoscute sub numele de lobuli, care produc lapte. Dacă o femeie are un copil, laptele este distribuit spre mamelon prin tuburi mici numite ducte, care îi permit acesteia să alăpteze.

Corpurile noastre sunt alcătuite din miliarde de celule minuscule, celulele noi fiind create doar atunci când este nevoie de acestea. În cazul cancerului, acest proces organizat funcţionează anormal, iar celulele încep să crească şi să se multiplice într-o manieră necontrolată.