fbpx

Chirurgie Ginecologica

Ginecologie

Clinica Venart este specializata in chirurgie ginecologica si in ginecologia oncologica.

Datorita medicilor cu o vasta experienta si a tehnicilor medicale inovatoare, asiguram o experienta operatorie la cele mai inalte standarde de calitate, cu rezultate exceptionale pe termen lung in tratarea afectiunilor ginecologice.

Interventiile laparoscopice pe care Clinica Venart le realizeaza cu succes sunt:

Chirurgia Oncologica Ginecologica si Chirurgia Sanului

Medicii specialisti de la Clinica Venart asigura pacientelor o evaluare preoperatorie optima si corecta si planuri de tratament individualizate. Datorita aparaturilor performante de care dispunem si a medicilor cu o vasta experienta, reusim sa vindecam numeroase paciente care sufera de cancer la san sau alte forme de cancer ale tractului genital.

Sterilizarea tubara

Metoda contraceptiva pentru cuplurile care nu mai doresc copii

Adezioliza aderentelor

Din cauza infectiilor, endometriozei sau a anumitor interventii chirurgicale, intre organele pelviene se poate forma tesut fibros. Acest testut anormal, denumit aderente, poate conduce la infertilitate sau la dureri pelviene cronice. Adezioliza aderentelor prin metoda laparoscopica este, in prezent, cel mai eficient tratament.

Chisturile ovariene

Chisturile ovariene pot fi tratate laparoscopic chisturile ovariene care depasesc 6 centimetri. In cazul in care pacienta nu este gravida, iar chisturile ovariene persista mai mult de doua cicluri menstruale, atunci este recomandata intervenirea asupra lor printr-o metoda laparoscopica.

Fibromul uterin

Fibromul uterin se dezvolta sub forma unei tumori benigne in fibrele musculare ale uterului. In functie de evolutia afectiunii, de starea pacientei si de dorinta acesteia, uterul poate fi pastrat. In acest caz este indicata miomectomia, adica ablatia (indepartarea) laparoscopica a fibromului prin pastrarea uterului. Astfel, functia reproductiva este pastrata.

Tulburarile de statica pelvica

Tulburarile de statica pelvica uterul poate aluneca din pozitia sa fiziologica normala ca urmare a slabirii elementelor anatomice. Prolapsul uterin si prolapsul de bolta vaginala pot fi corectate si tratate pe cale laparoscopica: se poate realiza suspensia uterului sau a boltei vaginale prin folosirea unei plase speciale din material biocompatibil.

Tratarea endometriozei

Endometrioza este tesutul endometrial format in afara localizarii sale normale. Cel mai adesea, tesutul endometrial anormal se formeaza in trompele uterine, ovariene sau la nivelul tesuturilor pelviene. Din cauza acestui fapt, tesutul care captuseste uterul ajunge sa se dezvolte si in alte regiuni din exteriorul uterului. Tesuturile endometriozice se indeparteaza prin metode laparoscopice, cu rezultate foarte bune. Astfel fertilitatea pacientei este imbunatatita.

Chromopertubatia

Chromopertubatia diagnosticheaza si corecteaza permeabilitatea trompelor uterine la femeile suspecte de infertilitate tubara. Inaintea procedurilor de inseminare si fertilizare in vitro, semnificativ mai scumpe, femeile infertile pot efectua aceasta interventie laparoscopica la recomandarea medicului ginecolog. Astfel fertilitatea este imbunatatita semnificativ, iar inseminarea si fertilizarea in vitro pot sa nu mai fie necesare.

Proceduri oncologice

Inainte de tratamentul chirurgical radical sau a tratamentului chimioterapic, laparoscopia este utilizata ca o procedura de rutina pentru a verifica starea si gradul de evolutie al cancerului. In plus, laparoscopia este utilizata pentru stadializarea cancerului, dar si pentru realizarea biopsiilor. Totodata se pot efectua proceduri precum: omentectomie sau limfadenectomie pelvica si periaortica. Ba chiar mai mult decat atat, se poate efectua si transpozitia ovariana preiradiere pentru scoaterea ovarelor din zona iradiata, pentru pastrarea functiei acestora.

Important!

In clinica Venart oferim doamnelor posibilitatea efectuarii screening-urilor de cancer la sani. Venart efectuaza urmatoarele interventii:

Tratamentul chirurgical optim asigura rezultate optime!

Metodele minim-invazive de explorare si operare pe cale abdominala cu ajutorul laparoscopului au urmatoarele avantaje:

Programați-vă acum
pentru o consultație

In general afectiunile ginecologice sunt asimptomatice in faza incipienta, de aceea va recomandam să efectuati un control ginecologic cel putin o data pe an.  Impreuna putem preintampina si vindeca o paleta foarte larga de afectiuni ginecologice!

Solicita o programare si impreuna vom avea grija de sanatatea ta pe termen lung.

Clinica Venart se afla in relatii contractuale cu Signal Iduna, NN Asigurari, Star BT, Sano Pass, Medicover

Back
Telegram
Call Back

    Numar telefon

    Puneti o intrebare
    1
    Buna ziua! Cu ce va putem ajuta?