Chirurgie Vasculara

Chirurgia Minim-Invaziva Venoasa

Clinica VenArt este singura clinica din Romania unde se foloseşte tehnica VenoSteam pentru tratarea varicelor.  Tehnica Venosteam pentru tratarea varicelor este o tehnologie medicala inovatoare si minim-invaziva, care asigura rezultate excelente pe termen lung.

Afectiunile venelor sunt vindecate prin tratamente medicamentoase sau prin interventii minim-invazive: Metoda cu aburi Venosteam®, tratamentul varicelor cu laser, radiofrecventa, metoda Alpha sau scleroterapie.

Principalele metode de tratare a afectiunilor venoase sunt:

Varicele  afectează aproape o treime din populatie si implica vena safena mare sau mica in 30 pana la 50% din cazuri. Desi riscul dezvoltarii varicelor crește odată cu varsta, 15% din populație este afectata de această patologie inainte de 40 de ani.

Afectiunile venoase sunt tratate in functie de natura lor, de stadiul bolii, dar si de starea pacientului. Cel mai bun, mai rapid si mai eficient tratament este stabilit de medicul curant impreuna cu pacientul.

Tratament medicamentos

Daca afectiunea respectiva este in faza incipienta si daca riscul recidivei este minim.

Metoda cu aburi - Venosteam

Aceasta interventie medicala inovatoare trateaza eficient venele varicoase, inlocuind cu succes metoda de stripping, adica smulgerea venelor. Venele cu varice sunt inchise cu ajutorul unei cantitati mici de abur introdus in vena afectata. Aburul este introdus prin intermediul unui cateter flexibil care nu depaseste diametrul de 1.2 mm. Chirurgia cu aburi poate fi utilizata si in cazul hemoroizilor. Avantajele Venosteam sunt indubitabile: interventia dureaza 30-40 minute, NU lasa cicatrici, nu exista riscul formarii hematoamelor sau a arsurilor, postoperator durerea este minima sau chiar inexistenta, iar pacientii nu necesita internare.  Ba chiar mai mult decat atat: Venosteam trateaza orice tip de vene varicoase.

Tratamentul endovenos cu laser

Venele sunt inchise si sigilate cu ajutorul laserului. Fibra subtire a laserului este introdusa in vena deteriorata, printr-un punct minuscul in piele. Fasciculul de lumina emis prin fibra intra in contact cu tesutul vizat, elibereaza o cantitate de energie optima si sigileaza vena deteriorata, astfel sangele este directionat catre venele sanatoase. Procedura este minim-invaziva, nu necesita anastezie generala, ci locala, iar pacientii isi pot relua activitatea normala imediat dupa interventie. Pot aparea dureri moderate postoperatorii care sunt tratate cu analgezice sau medicamente cu efect antiinflamator. Durerea dispare complet in decursul a maximum 5 zile.

Metoda radiofrecventa (VNUS)

Venele afectate sunt inchise cu ajutorul undelor de radiofrecventa. Radiofrecventa furnizeaza o energie termica controlata. Temperatura la nivelul peretelui vascular creste treptat. Prin radiofrecventa se poate realiza ocluzia unei dimensiuni mari din vena in cateva secunde. Avantajele sunt, de asemenea, multiple: metoda minim-invaziva, discomfort minim, rezultate functionale si estetice incredibile, nu necesita internarea pacientului, nu lasa cicatrici sau inflamatii, anestezia este locala, pacientul isi poate relua activitatea inca de a doua zi.

Scleroterapia

Se injecteaza o substanta sclerozanta in venele afectate. Aceste injectii produc o iritatie indusa chimic, peretii venei se umfla pana cand vena se inchide. Aceasta metoda poate fi utilizata si in cazul hemoroizilor. Tratamentul se realizeaza ambulator, nu necesita internare, nu este dureros si nu necesita anestezie, este sigur si poate fi realizat in cateva minute.

Metoda Alpha

Este asemanatoare scleroterapiei cu spuma, insa siguranta si acuratetea procedurii este mult mai mare. Procedura consta in injectarea, printr-un cateter special, de spuma sclerozanta in vena varicoasa. Aceasta procedura se realizeaza prin ghidaj ecografic.

Avantajele sunt numeroase: procedura este precisa, are o rata mare de succes, fiind considerat un tratament definitiv al varicelor, nu raman cicatrici, nu necesita spitalizare, pacientul isi poate relua viata imediat.

Programați-vă acum
pentru o consultație

Obiectivele Clinicii VenArt sunt: tratarea pacientului, minimizarea riscului, durerii si a recidivei, precum si recuperarea extrem de rapida a pacientului.

Afectiunile venoase netratate cauzeaza afectiuni cu consecinte mult mai grave precum: accidentele vasculare cerebrale sau amputatiile membrelor. In anumite cazuri poate surveni chiar moartea.

Impreuna avem grija de sanatatea ta! Clinica VenArt este specializata in chirurgie minim-invaziva venoasa si iti ofera rezultate excelente pe termen lung!