fbpx

Chirurgie Vasculara

Chirurgia Venoasa Minim-Invaziva

Clinica Venart este singura clinica din Romania in care se utilizeaza metoda VenoSteam pentru tratarea varicelor.  Aceasta tehnica este bazata pe o tehnologie inovatoare minim-invaziva, cu rezultate  foarte bune pe termen lung si multiple avantaje fata de metoda clasica de tratare a varicelor.
 
Ceea ce ne diferentiaza de alte clinici cu profil similar este o abordare noua, oferind pacientilor un serviciu medical adaptat nevoilor specifice ale acestora, astfel incit metodele de tratament oferite de Venart sint in functie de patologia specifica fiecarui pacient. Printre acestea se numara: metoda cu aburi Venosteam®, tratamentul varicelor cu laser, radiofrecventa, metoda Alpha si scleroterapie.
 

Metode de tratare a afectiunilor venoase in cadrul Venart:

Boala varicoasa afectează aproape o treime din populatie si in general este afectata vena safena mare sau vena safena mica in 30 pana la 50% din cazuri. Desi riscul aparitiei varicelor crește odată cu varsta, 15% din populație sub 40 de ani este afectata de această patologie.
 
Afectiunile venoase sunt tratate in functie de natura lor, de stadiul bolii, dar si de starea pacientului. Cel mai potrivit si mai eficient tratament este recomandat de medicul specialist

Tratament varice Cluj programari –  (+40) 364 140 261

Tratament varice Bucuresti programari – (+40) 731 837 520

Metoda cu aburi - Venosteam

Aceasta metoda inovatoare trateaza eficient venele varicoase, inlocuind cu succes metoda clasica de smulgere a varicelor (stripping). Venele varicoase se inchid datorita caldurii degajate de vaporii de aburi  introdusi in vena afectata prin intermediul unui cateter. Acest cateter este flexibil si nu depaseste diametrul de 1.2 mm. Printre avantajele Venosteam se numara: interventie minim invaziva, timp de recuperare redus intre 24-48 h cu reluarea activitatilor cotidiene a 2 a zi dupa interventie, fara cicatrici, durerea post-operatorie este minima sau chiar inexistenta, si nu in ultimul rand pacientii nu necesita internare. Prin metoda Venosteam se pot trata inclusiv venele varicoase foarte mari (dilatate) si tortuoase.
Chirurgia cu aburi poate fi utilizata si in cazul hemoroizilor.

Venosteam trateaza orice tip de vene varicoase. Afla mai mult

Tratamentul endovenos cu laser

Venele sunt inchise si sigilate cu ajutorul laserului. Fibra subtire a laserului este introdusa in vena afectata, printr-o incizie foarte fina. Fasciculul emis prin fibra intra in contact cu tesutul vizat, elibereaza o cantitate de energie optima si sigileaza vena deteriorata, astfel sangele este redirectionat catre venele sanatoase. Procedura este minim-invaziva, nu necesita anestezie generala iar pacientii isi pot relua activitatea normala imediat dupa interventie. Pot aparea dureri moderate postoperatorii care sunt tratate cu analgezice sau medicamente cu efect antiinflamator. Durerea dispare complet in decursul a maximum 5 zile.

Metoda radiofrecventa (VNUS)

Venele afectate sunt inchise cu ajutorul undelor de radiofrecventa. Radiofrecventa furnizeaza o energie termica controlata. Temperatura la nivelul peretelui vascular creste treptat. Prin radiofrecventa se poate realiza ocluzia unei dimensiuni mari din vena in cateva secunde. Avantajele sunt, de asemenea, multiple: metoda minim-invaziva, discomfort minim, rezultate functionale si estetice incredibile, nu necesita internarea pacientului, nu lasa cicatrici sau inflamatii, anestezia este locala, pacientul isi poate relua activitatea inca de a doua zi.

Metoda Alpha

Este asemanatoare scleroterapiei cu spuma, insa aceasta procedura este recomandata venelor varicoase care sunt mai mari decat cele tratate prin scleroterapia clasica. 

Procedura consta in injectarea, printr-un cateter special, de spuma sclerozanta in vena varicoasa. Aceasta procedura se realizeaza sub ghidaj ecografic.

Avantajele metodei Alpha sunt numeroase: procedura este precisa, are o rata mare de succes, fiind considerat un tratament non-invaziv al varicelor, nu raman cicatrici, nu necesita spitalizare, pacientul isi poate relua activitatile cotidiene incepand cu a doua zi.

Scleroterapia

Se injecteaza o substanta sclerozanta in venele afectate. Aceste injectii produc o iritatie indusa chimic, peretii venei se umfla pana cand vena se inchide. Aceasta metoda poate fi utilizata si in cazul hemoroizilor. Tratamentul se realizeaza ambulator, nu necesita internare, nu este dureros si nu necesita anestezie, este sigur si poate fi realizat in cateva minute.

Programați-vă acum
pentru o consultație

Obiectivele Clinicii Venart sunt: tratarea pacientului, minimizarea riscului, durerii si a recidivei, precum si recuperarea extrem de rapida a pacientului.

Afectiunile venoase netratate cauzeaza afectiuni cu consecinte mult mai grave precum: tromboze venoase profunde sau superficiale, ulcer varicos, dermatita varicoasa, edem, senzatia de picioare grele. 

Impreuna avem grija de sanatatea ta! Clinica Venart este specializata in chirurgie minim-invaziva venoasa si iti ofera rezultate excelente pe termen lung!

Clinica Venart se afla in relatii contractuale cu Signal Iduna, NN Asigurari, Star BT, Sano Pass, Medicover, Allianz.

Back
Telegram
Call Back

    Numar telefon

    Puneti o intrebare
    1
    Buna ziua! Cu ce va putem ajuta?