Caută

Cardiologie și Radiologie Intervențională

Poză cu aparatul medical folosit pentru Cardiologie si Radiologie Interventionala

Cardiologia și radiologia intervențională sunt două specialități ale medicinei care se concentrează pe diagnosticarea și tratarea bolilor legate de inimă, plămâni, vase de sânge și alte organe.

Cardiologii folosesc o varietate de tehnici imagistice pentru a diagnostica problemele cardiovasculare, în timp ce radiologii intervenționiști folosesc proceduri minim invazive pentru a le trata. Aceste tratamente implică adesea introducerea unor catetere mici în organism pentru a accesa zone care altfel ar fi dificil sau imposibil de atins prin metode chirurgicale tradiționale. Atât cardiologii, cât și radiologii intervenționiști colaborează ca parte a unei echipe pentru a oferi îngrijire completă pacienților lor. Expertiza lor combinată le permite să ofere unele dintre cele mai avansate tratamente medicale disponibile în prezent.

Cardiologie Intervențională

Cardiologia intervențională este o specialitate medicală importantă în care medicii folosesc imagistica medicală și echipamente specializate pentru a ajunge la organe și boli arteriale periferice. Este un instrument neprețuit în diagnosticare si tratament, deoarece permite cateterizarea prin artere și vase. Această procedură minim invazivă poate îmbunătăți circulația sângelui, poate trata blocajele, ischemiile arterelor periferice (revascularizari cu stent, stent-graft) și poate restabili funcționarea normală a organelor care ar fi putut fi afectate. Tehnologia avansată face din cardiologia intervențională o practică esențială pentru mulți pacienți cardiaci si pacienti cu probleme vasculare periferice (Boala Arteriala Periferica) , permițându-le să primească un tratament rapid și precis, astfel încât să aiba o calitate a vietii mult imbunatatita in urma tratamentului.

Radiologia Intervențională:​

Radiologia intervențională oferă o gamă largă de tratamente minim invazive pentru boala arterială periferică. Specialiștii pot utiliza dispozitive precum stenturi, grefe de stent, baloane și catetere pentru a dilata arterele periferice. Embolizarea este, de asemenea, o procedură usuala prin care un radiolog intervenționist blochează vasele de sânge anormale care cauzeaza dezechilibrul si genereaza disfuntionalitati. Tehnicile de radiologie intervențională pot contribui major la imbunatatirea calitatii vietii pacienților cu boli arteriale periferice, precum și la reducerea riscului de complicații în cazul operațiilor deschise clasice.în multe cazuri. Prin utilizarea unor tehnici imagistice sofisticate și a unei game largi de instrumente minim-invazive, profesioniștii din domeniul medical sunt capabili să diagnosticheze cu precizie și să trateze boala arterială periferică cu mai puține traume decât până acum.