Caută

Ecografie

Ecografia este o metodă precisă de diagnosticare care nu prezintă niciun fel de contraindicații sau riscuri. Este complet inofensivă pentru pacienți și poate fi efectuată în repetate rânduri, fără efecte negative pe termen lung. Ecografia este utilizată și ca tip de investigație și face parte din clasa examinărilor imagistice, ca și computerul tomografic, rezonanța magnetică nucleară și scintigrafia.

Poza pentru sectiunea Ecografie clinica venart cluj-napoca

Medicii cu o vastă experiență din cadrul clinicii VenArt efectuează următoarele tipuri de ecografii:

La toate aceste investigații ecografice, Clinica VenArt efectuează și biopsii mamare, tiroidiene și așa mai departe.

Ecografia este complet nedureroasă și oferă informații exacte despre forma, dimensiunea și structura organelor interne solide, cum ar fi splina, ficatul, pancreasul, rinichii, prostata, glanda tiroidă, sânii și așa mai departe. Detectează cu precizie anomaliile și malformațiile. În plus, se poate aprecia hemodinamic curgerea sângelui în organe, precum și în vasele periferice: artere și vene. Examinarea hemodinamică se realizează utilizând tehnica Doppler.

Examinările ecografice

Examinările ecografice reprezintă metode de diagnosticare performante și exacte, fiind deosebit de utile în diagnosticarea urgențelor medico-chirurgicale. Informațiile furnizate de examenele ecografice sunt morfologice, funcționale și hemodinamice.