Ecografie

Ecografie2019-06-13T12:52:14+00:00

Ecografie – Informatii generale

Ecografia (ultrasonografia) este un tip de investigatie care nu are nici un fel de contraindicatii. Face parte din clasa examinarilor imagistice, alaturi de computertomografie, rezonanta magnetica nucleara si scintigrafie. Metoda foloseste ultrasunete care sunt complet inofensive si total lipsite de pericol pentru sanatatea pacientilor. Este o procedura de diagnostic performanta si exacta. Este utila in diagnosticul urgentelor medico chirurgicale.

Informatiile furnizate de ecografie sunt:

  • morfologice;
  • functionale;
  • hemodinamice.

Ecografie Cluj – In cadrul Clinicii VenArt facem urmatoarele tipuri de examinari ecografice, realizate de medici cu vasta experienta:

  • Ecografie abdominala;
  • Ecografie mamara (si elastografie);
  • Ecografie endovaginala;
  • Ecografie tiroidiana;
  • Ecografie musculoscheletala;
  • Ecografie vasculara.

De asemenea facem manopere interventionale ecoghidate (biopsii mamare, tiroidiene).

Ecografia este nedureroasa si se poate efectua ori de cate ori evolutia afectiunii o cere. Examinarea se poate folosi la pacienti indiferent de varsta. Ecografia (ultrasonografia) permite identificarea cu precizie a multor afectiuni, precizarea gravitatii acestora si identificarea celor mai bune solutii de tratament. Este foarte utila pentru evaluarea starii de sanatate a organismului si pentru depistarea unor boli care inca nu au simptome.

Ecografie Cluj 

Adresa: Str. Rene Descartes Nr. 27 Telefon: +40 364 140 261
E-mail: office@clinica-vasculara.ro

Tipuri de examinari ecografice

Explorarile ecografice sunt de mai multe tipuri in functie de echipamentul folosit dar si in functie de regiunea explorata. Informatiile morfologice pe care le furnizeaza ecografia se refera la forma, dimensiunea si structura organelor solide cum ar fi ficatul, splina, pancreasul, rinichii, prostata, glanda tiroida, sanul etc. Este foarte utila pentru detectarea anomaliilor si malformatiilor. De asemenea, se pot face aprecieri hemodinamice privitor la curgerea sangelui in aceste organe precum si in vasele periferice (arterele si venele membrelor, arterele carotide, artera aorta etc). Examinarea hemodinamica se face utilizand tehnica Doppler.

Examinarea ecografica poate sa fie realizata pe cale externa (transcutanat) – transductorul se aplica pe tegumentul regiunii afectate – sau pe cale endocavitara – transductorul se introduce la nivelul rectului (pentru investigarea tumorilor digestive sau prostatice) sau vaginului (pentru explorarea uterului, colului uterin). Indiferent de calea de abord (transtegumentara sau endocavitara) ecografia poate sa fie completata cu proceduri avansate cum ar fi elastografia si ecografia cu contrast. Ecografia este o metoda foarte importanta pentru diagnosticul bolilor acute si cronice. Este considerata o procedura intermediara si obligatorie între orice examen clinic si investigatiile imagistice ca folosesc radiatii (în principal computertomografia) sau care sunt mai costisitoare.

Unul dintre serviciile oferite pacientilor nostri este Screeningul vascularo investigatie de tip doppler-ecografie lunga, unde toate arterele majore sunt verificate pentru a diagnostica anevrismul, stenoza sau trombii in cel mai prim stagiu posibil. In cazul in care sunt necesare  mai multe investigatii, noi te putem ghida in acest proces, obtinem rezultatele, si in cazul in care pacientul doreste oferim, gratis, serviciul medical de Tele-medicina.