Caută

Angiologie

Poză pentru pagina de Angiologie, serviciu medical oferit de Clinica Vasculara VenArt din Cluj-Napoca și București, România

Specialitatea medicală denumită ANGIOLOGIE se ocupă de diagnosticul, tratamentul, prevenţia şi reabilitarea bolilor vasculare periferice (boli ale arterelor şi venelor).

La Clinica VenArt, medicii noștri va oferă un diagnostic complex şi precis a tuturor afecţiunilor vaselor periferice. Acest lucru se realizează prin intermediul ecografiei Doppler, flebografiei şi arteriografiei.

În funcție de diagnostic sau de gravitatea bolii vasculare, medicii noștri vă pot oferi o soluție medicamentoasă, care să ducă la îmbunătăţirea stării dumneavoastră de sănătate sau, dacă este cazul, tratamente minim-invazive vasculare, venoase sau arteriale.

„Boala vasculară periferică” este un termen care are rolul de a reprezenta toate patologiile cauzate de obstrucţia diferitelor vase de sânge. Odată ce un vas de sânge important este obturat, acesta poate cauza diferite simptome, care la început sunt ușor de suportat, dar cu timpul se pot agrava.

Exista 2 abordări pentru îmbunătățirea stării pacientului:

1. Schimbarea stilului de viață: mișcare, mers pe jos, renunțarea la fumat, alimentație corectă fără surplusuri de grăsimi.

2. În cazuri mai grave este necesară revascularizarea vaselor obturate (artere și vene), care, în marea majoritatea cazurilor, se face astăzi prin metode minim invazive: cu catetere, cu balon și stent, cu stent-graft sau, în alte cazuri, folosind metode ale chirurgiei vasculare clasice

Cele mai frecvente afecțiuni din grupul patologiei vasculare sunt: insuficiența venoasă periferică, boala venoasă sau varicoasă (varice, interne sau externe), tromboza venoasă, tromboflebite, boala arterială periferică, ateroscleroza, tromboze, anevrisme arteriale, anevrisme de aortă toracică și abdominală, obstrucții carotidiene.