Caută

Prof. Dr. Jérôme Cau

Chirurgie Generală
Chirurgie Vasculară

Prof. Dr. Jérôme Cau în ultimii ani a activat în serviciul de chirurgie vasculară, endovasculară și toracică în Clinica Poitiers. Tratează cazuri de patologie arterială prin metode endovasculare (angioplastie cu stent, angioplastie cu balon de dilatare, angioplastie cu stent-graft, EVAR, TEVAR, stentari venoase) sau vasculare laparoscopic si clasic. De asemenea, este Cercetător Asociat al CNR (Le Centre national de la recherche scientifique) în cadrul proiectului de robot chirurgical laparoscopic și dezvoltarea de noi tehnici de învățare a gestului chirurgical laparoscopic cu ajutorul unui sistem expert de captare și procesare computerizat. Cercetător asociat la INSERM în cadrul proiectului de grefă renală celioscopică și aplicații ale chirugiei vasculare robotice.

Proiect de creare de Training Center complex pentru educarea chirurgilor digestivi, vasculari (patologie arteriala), urologi, ginecologi și ortopezi și de asemenea învățarea de tehnici de nivel expert în laparoscopie și intervențional pe modele animale (porc), modele cadavru și simulatoare, utilizând tehnologia motion capture.

A dezvoltat centre de chirurgie laparoscopică arterială antrenând chirurgi vasculari în spitale universitare cu renume. Până în anul 2013 a condus Departamentul de Chirurgie Vasculară și Transplant de la Benghazi Medical Center. Tehnicile sale în materie de chirurgie vasculară au fost prezentate în numeroase congrese și reviste etalon de specialitate în Europa și SUA. In ultima perioada conduce ca director medical Lantul de Clinici Private Sainte Marguerite.

Pregătire

Membru

Activități în centre medicale

Programe educaționale