Caută

Dr. Radu Seicean

Dr. Radu Seicean

Chirurgie Generală

Dr. Radu Seicean este Șef de lucrări la UMF „Iuliu-Hațieganu” Cluj-Napoca și are o vastă experiență chirurgicală.

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu-Hațieganu”, Cluj-Napoca, descoperindu-și pasiunea pentru chirurgie. În prezent predă la aceeași Universitate, fiind șef de lucrări la Clinica Chirurgie I. Este medic primar chirug, doctor în științe medicale, cu supraspecializare în chirurgia laparoscopică avansată și chirurgia obezității. Are competență în ecografie generală și efectuează inclusiv tehnici de ecografie intervențională și intraoperatorie.

Detalii

A urmat peste 25 de cursuri de specializare (naționale și internaționale), precum și stagii de perfecționare în Franța și Olanda. Pregătirea lui a presupus efectuarea a numeroase operații complicate folosind tehnici moderne și tehnologie de ultimă oră. După întoarcerea în țară a implementat cu succes în practică clinica curentă tehnicile de chirurgie laparoscopica avansată, efectuând primele operații laparoscopice pentru cancer colorectal. A realizat pentru prima oară în Cluj rezecția gastrică longitudinală laparoscopică (gastric sleeve) pentru obezitate morbidă.

Ulterior s-a ocupat de dezvoltarea chirurgiei bariatrice, organizând un workshop pe această temă. De asemenea s-a preocupat de lărgirea indicațiilor abordului minim-invaziv în urgență.

A realizat și publicat, în premieră pe plan internațional, o tehnică minim-invazivă de rezolvare a complicațiilor hemoragice după puncția biopsie hepatică. A perfecționat și aplicat în practica curentă tehnici moderne în chirurgia cancerului mamar și tumorilor superficiale, în chirurgia herniilor și eventrațiilor, a varicelor, a bolii hemoroidale și a patologiei ano-rectale. Toate acestea au făcut ca pacienții să beneficieze de tratamente complexe, moderne. Activitatea științifică este semnificativă.

Domnul Dr. Radu Seicean este implicat în calitate de co-organizator și lector invitat la mai multe workshop-uri, cursuri postuniversitare și congrese cu participare internațională. Este membru în colectivul de cercetare a 5 granturi câștigate prin competiție la nivel național. Este membru al European Association of Endoscopic Surgery (EAES), al International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists (IASGO) și a altor asociații profesionale naționale. Toate articolele sunt publicate numai în reviste de circulație internațională sau indexate Medline, având peste 30 de citații în articole publicate internațional.