Ce este Gastric Sleeve?

Gastric Sleeve este o operația de micșorare a stomacului, chirurgie bariatrică pentru a induce pierderea în greutate. Prin operația Gastric Sleeve, aproximativ 75% din stomac este eliminat. Astfel, pacientul nu doar că va mânca mai puțin, simțind senzația de sațietate de la o cantitate deosebit de redusă de mâncare, ci va pierde și în greutate extrem de rapid.

Cum se efectuează operația Gastric Sleeve la noi?

La Clinica VenArt, operația de micșorare a stomacului se efectuează laparoscopic, o metodă chirurgicală minim-invazivă. Prin această procedură, se înlătură partea laterală a stomacului, care se întinde de la esofag până la antrul gastric, de-a lungul micii curburi.

Medicina a avansat considerabil, aducând astfel gastrectomia longitudinală laparoscopică în centrul atenției. Această tehnică reprezintă o inovație în domeniul reducției stomacului. 

Ce afecțiuni medicale tratează chirurgia Gastric Sleeve?

Chirurgia de micsorare a stomacului este un tratament chirurgical pentru obezitate și afecțiuni medicale legate de obezitate. Aceasta chirurgie este oferită doar persoanelor calificate care au afecțiuni medicale grave legate de obezitate sau care prezintă un risc ridicat de a le dezvolta. Intervenția chirurgicală a Gastric Sleeve poate îmbunătăți și, uneori, poate elimina boli, inclusiv:

 • Rezistența la insulină și diabetul de tip 2.
 • Hipertensiune arterială și boli cardiace hipertensive.
 • Hiperlipidemie (colesterol ridicat) și boli arteriale.
 • Boală hepatică grasă nealcoolică și steatohepatită.
 • Sindromul hipoventilației obezității și apnee obstructivă în somn.
 • Dureri articulare și osteoartrita.

Este sigură operația de reducere a stomacului? Avantaje și dezavantaje

Riscurile operației Gastric Sleeve sunt mult mai mici decât riscurile de a avea obezitate și bolile asociate acesteia. Are, de asemenea, rate de complicații mai mici decât alte operații comune, inclusiv operatia de colecist.

La Clinica Venart, operația Gastric Sleeve pe care o oferim se realizează prin tehnici chirurgicale minim-invazive, cunoscută sub numele de gastrectomie longitudinală laparoscopică. Acest lucru implică incizii mai mici și mai puțină durere, precum și o recuperare mai rapidă pentru pacienți.

Avantaje

 1. Te ajută să slăbești rapid.
 2. Ajută la reducerea riscului de probleme de sănătate care pot pune viața în pericol legate de obezitate, cum ar fi boli de inimă, diabet și accident vascular cerebral.
 3. Mai puțin invazive decât alte operații de slăbire, cum ar fi operația de bypass gastric, deoarece nu există nicio tăiere sau redirecționare a intestinelor.

Dezavantaje

 1. Scăderea rapidă și dramatică în greutate poate duce la o piele slăbită.
 2. Te confrunți cu aceleași riscuri ca orice alt tip de intervenție chirurgicală.
 3. Operația Gastric Sleeve este permanentă.
Imaginea oferă o perspectivă detaliată asupra intervenției de micșorare a stomacului, prezentând aspectul modificat al stomacului după operație și reprezentarea vizuală a stomacului extras în timpul procedurii chirurgicale.

De ce ar trebui să optez pentru Gastric Sleeve în loc de un Bypass Gastric?

Gastric Sleeve reprezintă una dintre cele mai populare metode de chirurgie bariatrică, și cu bun motiv. În primul rând, această procedură nu implică redirecționarea sau schimbarea traseului intestinului, așa cum se întâmplă în alte tipuri de intervenții chirurgicale pentru pierderea în greutate. Acest lucru înseamnă că riscurile asociate cu malabsorbția nutrienților sunt semnificativ reduse. Pacienții nu trebuie să își facă griji în aceeași măsură în privința deficiențelor de vitamine și minerale pe termen lung.

În al doilea rând, Gastric Sleeve are un impact direct asupra grelinei, hormonului foamei. Procesul chirurgical elimină o mare parte din stomac, inclusiv zona unde este produs acest hormon. Rezultatul? Majoritatea pacienților raportează o scădere semnificativă a apetitului după operație. Această diminuare a senzației de foame, combinată cu o capacitate redusă a stomacului, facilitează pierderea în greutate și ajută la menținerea acesteia pe termen lung. Aceste avantaje fac din Gastric Sleeve o alegere excelentă pentru mulți dintre cei care își doresc o soluție chirurgicală la problemele lor de obezitate.

Dacă vrei să slăbești eficient fără eforturi mari și să reduci dimensiunea porțiilor pe termen lung, Gastric Sleeve este soluția cu cel mai bun raport beneficiu – risc.

După operație, restricțiile sunt temporare și durează până la recuperarea completă a pacientului.

Cât slăbesc după Gastric Sleeve?

În primul an după operație pacientul va slăbi aproximativ 50%-70% din surplusul său de kilograme. Astfel, dacă ai, să spunem, 130 de kilograme, în primul an poți ajunge la 50-60 de kilograme, greutatea ideală pentru o persoană normală și sănătoasă. Pe lună poți pierde absolut natural și fără efort chiar și 4-5 kilograme dacă respecți recomandările medicului specialist.

Cât costă operația Gastric Sleeve la noi?

Pretul operației Gastric Sleeve cu intervenție laparoscopică minim-invazivă este, in general, de 5000 – 6000 EUR.

Acest cost include, în general, toate taxele asociate.

Costul operatiei de micsorare a stomacului poate varia în funcție de chirurg si de locul de practică. 

Contactați-ne acum pentru a obține o ofertă personalizată!

Asigurarea acoperă operația de Gastric Sleeve?

Unele companii de asigurări de sănătate pot acoperi întregul sau o parte din costul operației Gastric Sleeve, în cazul în care aceasta este asociată cu o afecțiune medicală, cum ar fi apneea în somn sau boli de inimă, și în situația în care eforturile de pierdere în greutate prin dietă și exerciții fizice nu au avut succes.

De obicei, este necesar să aveți documentate probleme de sănătate legate de excesul de greutate care justifică intervenția chirurgicală de slăbire din perspectivă medicală.

Care sunt complicațiile după operația de mișcorare a stomacului?

Orice intervenție chirurgicală presupune un grad de risc, însă în cazul operației de mișcorare a stomacului oferită de Clinica VenArt, fiind o intervenție laparoscopică minim-invazivă, complicatiile sunt minime sau inexistente.

Iată care sunt riscurile, dar care pot fi înlăturate dacă apelezi la un medic excelent în chirurgia bariatrică de la Clinica VenArt:

Astea sunt posibilele complicatii care pot sa apara dupa operatia Gastric Sleeve:

 • În timpul operației poți sângera.
 • După operație poți sângera.
 • Poți dezvolta infecții.
 • Poți fi afectat/ă de tromboza venoasă.
 • Poți fi afectat/ă de stenoza gastrică.
 • Poți fi afectat/ă de fistula gastrică.
 • Poți vărsa dacă mănânci mai mult decât trebuie sau alimente nepotrivite în primele 2-3 săptămâni de la operație.
 • Poți avea dureri de cap.
 • Poți avea amețeli.

Toate aceste riscuri și complicații pot exista pe termen scurt, imediat după operație.
Pe termen lung operația de micșorare a stomacului nu prezintă riscuri sau complicații.

Se impune o dietă după Gastric Sleeve?

Răspunsul scurt: Da!

După Gastric Sleeve va trebui să urmați recomandări dietetice stricte pentru a vă asigura că stomacul se vindecă bine. După câteva luni, este posibil să începeți să mâncați o dietă mai normală, dar va trebui totuși să vă alegeți alimentele cu înțelepciune. Deoarece nu vei putea mânca la fel de mult ca înainte, va trebui să te asiguri că ceea ce mănânci este suficient de nutritiv pentru a-ți susține nevoile energetice.

Dieta după Gastric Sleeve este personalizată, iar scopul acesteia este de a ajuta stomacul să se vindece și să se adapteze la noul stil de viață al pacientului. Regimul alimentar este important atât pentru vindecarea pacientului, dar și pentru accelerarea procesului de pierdere în greutate.

Dacă vreți să aflați mai mult despre dieta după gastric sleeve, puteți citi articolul nostru despre dieta după gastric sleeve: Ce poți mânca după operația de micșorare a stomacului?