Caută

Ce este Indicele de Masă Corporală și ce este un calculator indice de masă corporală? Calcularea greutății ideale.

Indicele de masă corporală (imc calculator) este o măsură oficiala conform Organizația Mondială a Sănătății care compară greutatea unei persoane cu înălțimea sa, oferind astfel o estimare generală a gradului de sănătate al greutății corpului. Se calculează prin împărțirea greutății persoanei în kilograme la pătratul înălțimii sale în metri, calcul imc formula (kg/m²). IMC-ul este folosit pe scară largă pentru a clasifica subponderalitatea, greutatea normală, supraponderalitatea și obezitatea în adulți, contribuind la evaluarea riscurilor asociate cu greutatea corporală excesivă sau insuficientă.

Calculator indice de masă corporală

Afla indicele tau de masa corporala (Calculator IMC):

Powered by YAZIO

Greutatea ideală în funcție de vârstă și sex conform indicelui de masă corporală

Categori de indice de masă corporală

Imagine ilustrând șase siluete diferite reprezentând categoriile Indicelui de Masă Corporală (IMC Calculator), de la subponderal la obezitate morbidă, utilizată pentru a evidenția diversitatea formelor corporale în contextul sănătății și fitness-ului.

În calcularea greutății ideale medicul va ține întodeauna seama de particulăritațile pacientului și va calcula greutatea în funcție de vârsta, înălțime, sex, starea de sănătate a pacientului bazându-se pe informații esențiale, bolile suferite până în prezent, restricții sau recomandari medicale etc.

Tabel calculator imc copii

Este o imagine cu un tabel cu indecele de masa corporala pentru copii, IMC Calculator, unde sunt afisate toate categoriile si valorile pentru fiecare indice de masa corporala.

Care sunt cauzele obezității?

Cauzele obezității sunt multiple și complexe, implicând de obicei o combinație de factori genetici, comportamentali și de mediu. Printre principalele cauze se numără:

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității este un remediu eficient în combaterea obezității

A fost dezvoltată în scopul tratării obezității și pierderii în greutate prin proceduri medicale. Acestea sunt recomandate pacientilor care au un indice de masă corporală mare și unde nu au dat rezultate dietele asociate cu un stil de viată activ. Ele includ proceduri precum by pass gastric sau manșon gastric. Tehnicile moderne folosite echilibrează corpul si diminuează aportul alimentar. Corpul va consuma treptat surplusul de grăsimi existente iar țesutul adipos va scădea.

Pacientul va reveni treptat la greutatea dorită, dar nu va pierde după operație brusc toate kilogramele nedorite. Altfel spus, scăderea în greutate se va realiza treptat, pe măsură ce corpul se va obișnui din nou cu un echilibru alimentar optim. Aflați mai mult despre gastric sleeve – Ce este, avantaje, cât slăbiți, dieta după gastric sleeve.

Important este să se respecte sfatul medicului, pentru că vor exista mai ales la început o serie de mici restrictii, dar cu multă voință poti face pasi importanți spre o viață normală și echilibrată, așa cum îti dorești.