Search

Ce este Indicele de Masă Corporală și ce este un calculator indice de masă corporală? Calcularea greutății ideale.

Indicele de masă corporală, (IMC) pentru evaluarea greutății ideale se realizează în functie de înălțime și este un etalon recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. El nu are o valoare fixă ci este situat între intervale tocmai pentru a asigura și un confort din punct de vedere psihologic al greutății considerate normale.

Metoda de calcul a indicelui de masă corporală presupune utilizarea unei formule prin care greutatea, exprimată în kilograme, este împărțită la pătratul înăltimii exprimate în metri.

Practic, calcularea greutății ideale , este un sistem cu rol de indicare a subponderabilității sau a obezitatii și a fost dezvoltat în medicină pentru a măsura cantitatea de grăsime din corp. Deasemenea datorită indicatorilor obtinuți se pot studia și asocia diverse patologii de care suferă pacientul.

Calculator indice de masă corporală

Care este greutatea ideală

Powered by YAZIO

Greutatea ideală în funcție vârstă și sex conform indicelui de masă corporală

În calcularea greutății ideale medicul  va ține întodeauna seama de particulăritațile pacientului și va calcula greutatea în funcție de vârsta, înălțime, sex,  starea de sănătate a pacientului bazându-se pe informații esențiale din istoricul medical cum ar fi înălțimea, vârsta, sex, bolile suferite până în prezent, restricții sau recomandari medicale etc.

Care sunt complicațiile obezității

Obezitatea este de fapt o boală nutrițională în care corpul nostru acumulează grăsimi și practic determină o creștere a greutății corporale peste medie, cu repercursiuni grave asupra sănățatii noastre. Dacă lăsăm la o parte estetica,în momentul în care suntem supraponderali calitatea vietii va fi mult diminuată, miscările vor fi greoaie, obosim repede, nu mai dorim să facem efort și apar dureri la nivelul coloanei, ale articulațiilor, la glezne și gambe. In plus apar palpitatii, dificultăți respiratorii și toate organele pot avea de suferit.
In cazuri grave pot apărea complicații cardio-vasculare, dispneea, complicații de natură digestivă sau la nivel osos.

Oricare ar fi natura acestor complicatii, există și remedii pentru a scăpa de această boală, care macină o bună parte a populației, inclusiv tineri cu vârste foarte fragede. O combinație de exerciții fizice și o dieta echilibrată poate constitui pașaportul tău spre o viata mai bună. Primul pas este să ceri ajutor de specialitate si să nu îți faci propria dietă dupa ureche.Si seturile de exerciții pot fi concepute special pentru tine, în funcție de ce fel de afecțiuni ai. Dar o plimbare lungă pe jos, minim 30-45 de minute e ca un medicament miraculos care sigur iți va face bine. In plus mișcarea în natură îți va oferi și o stare de mulțumire atât fizică cât și emoțională.

Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității – un remediu eficient în combaterea obezității

A fost dezvoltată în scopul tratării obezității și pierderii în greutate prin proceduri medicale. Acestea sunt recomandate pacientilor care au un indice de masă corporală mare și unde nu au dat rezultate dietele asociate cu un stil de viată activ. Ele includ proceduri precum by pass gastric sau manșon gastric. Tehnicile moderne folosite echilibrează corpul si diminuează aportul alimentar. Corpul va consuma treptat surplusul de grăsimi existente iar țesutul adipos va scădea.

Pacientul va reveni treptat la greutatea dorită dar nu va pierde după operație brusc toate kilogramele nedorite. Altfel spus, scăderea în greutate se va realiza treptat, pe măsură ce corpul se va obișnui din nou cu un echilibru alimentar optim. Aflati mai mult despre gastric sleeve – Ce este, avantaje, cât slăbiți, dieta după gastric sleeve.

Important este să se respecte sfatul medicului, pentru că vor exista mai ales la început o serie de mici restrictii, dar cu multă voință poti face pasi importanți spre o viață normală și echilibrată, așa cum îti dorești.