Ce este Radiofrecvența VNUS?

VNUS RF este un tratament minim invaziv pentru venele varicoase, care poate fi realizat de către medicii specialiști din cadrul Clinicii VenArt.

Acest tratament utilizează energia de radiofrecvență, undele radio colapsează și sigilează vasele de sânge care vă cauzează probleme.

Radiofrecvența VNUS: tratament minim invaziv pentru venele varicoase
Radiofrecvența VNUS: tratament minim invaziv pentru venele varicoase

Ce se întâmplă în timpul procedurii de îndepărtare a varicelor cu Radiofrecvența VNUS?

În timpul procedurii, medicul dumneavoastră va folosi un aparat cu ultrasunete ca să identifice care este traseul exact al venei pe care urmează să o trateze. Odată ce a fost stabilit traseul, medicul va face o mică incizie (tăietură) în venă, astfel încât un cateter (tub subțire) să poate fi introdus prin vasul de sânge.

După aceea, cu ajutorul acelui tub, se administrează căldură în vasul de sânge. Căldura activează colagenul din venă până când aceasta se micșorează și se închide. Cateterul este scos încet, iar în fiecare porțiune a venei varicoase se transmit pulsațiile de căldură. Odată ce procedura este finalizată, corpul dumneavoastră va restabili circulația, redirecționând sângele către vasele de sânge sănătoase.

Vena varicoasă se transformă într-o cicatrice care, în timp, dispare.

Ce vene varicoase pot fi tratate cu ajutorul VNUS RF?

VNUS RF este utilizat pentru a trata venele safene mici (SSV), venele safene mari (GSV) și venele tributare ale picioarelor.

Ce trebuie să fac după tratamentul VNUS RF?

VNUS RF se efectuează sub analgosedare (anestezie intravenoasă) la Clinica Venart. Veți putea ieși din clinica după o scurtă perioadă de recuperare post-interventie. Va trebui să o luați ușor pentru restul zilei, dar vă puteți întoarce la activitățile obișnuite în decurs de o zi sau două. De asemenea, va trebui să purtați ciorapi de compresie timp de până la două săptămâni pentru a vă ajuta cu umflarea.

Care sunt riscurile VNUS radiofrecvență?

Indiferent de tratamentul pentru vene varicoase pe care îl veți alege împreună cu medicul dumneavoastră, trebuie să înțelegeți că există anumite riscuri. În ceea ce privește Radiofrecvența VNUS, printre efectele secundare mai des întâlnite se numără: umflături localizate, vânătăi și amorțeală, arsuri ale pielii, amorțeală care apare și dispare și reacții alergice la anestezie.

Dacă semnalizați nereguli în urma intervenției, trebuie să vă contactați medicul pentru a vă oferi cele mai bune soluții.

Pentru un diagnostic corect și pentru cel mai bun tratament pentru dumneavoastră, apelați cu încredere la medicii VenArt. Aceștia sunt specialiști cu zeci de ani de experiență in chirurgie vasculara, specializați în clinici renumite din Europa și SUA și vă vor face toate testele de care aveți nevoie, apoi vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie pentru dumneavoastră.

Dacă doriți o consultație, nu ezitați să ne contactați.

Consultant medical: Dr. René Milleret

Articole recomandate:

Ce sunt varicele la picioare?

Cauzele și tratamentul venectaziilor

Tratament varice minim invaziv