Care sunt beneficiile intervenției chirurgicale bariatrice

Care sunt beneficiile interventiei chirurgicale bariatrice clinica venart cluj napoca

Cuprins

In ziua de astazi, aproape doua miliarde de oameni sunt supraponderali, din care 600 de milioane sunt obezi. Este evident ca obezitatea a devenit o problema de sanatate mondiala.

Atunci când regimul alimentar nu îți asigură rezultatele rapide pe care le dorești, atunci când sportul necesită un efort fizic mai mare decât capacitatea ta fizică, atunci când intervențiile de remodelare corporală au eșuat, iar tu nu mai găsești soluția și forța necesară pentru a elimina toate acele kilograme acumulate în ani de zile de stres, sedentarism și exces alimentar, înseamnă că trebuie să iei în considerare efectuarea unei intervenții chirurgicale: operație de micșorare stomac.

Realizata pentru prima data in anul 1999, gastrectomia longitudinala laparoscopica a devenit, alaturi de bypass-ul gastric, una din cele mai comune interventii chirurgicale bariatrice.

Exista anumite boli gastrice care fac imposibila acest tip de operatie. De asemenea, unele boli psihice se adauga la lista de contraindicatii, lista care va fi stabilita la evaluarea preoperatorie.

Care sunt avantajele interventiei chirurgicale bariatrice

Avantajele acestui tip de operatie sunt evidente: Pacientii vor mânca puțin, fără a resimți senzația de foame. Se vor sătura foarte repede si astfel pot scăpa în totalitate de excesul ponderal.
Fiind o operatie realizata laparoscopic, recuperarea este rapidă, fără cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, spitalizarea durând numai 48 de ore.

După operație, restricțiile sunt minime, fiind necesare doar pe o perioadă redusă de timp, până când pacientul se recuperează complet.

După Gastric Sleeve medicul specialist recomandă un anumit regim alimentar pe care orice pacient operat recent trebuie să îl respecte.
Dieta după Gastric Sleeve este personalizată, iar scopul acesteia este de a ajuta stomacul să se vindece și să se adapteze la noul stil de viață al pacientului.
Regimul alimentar este important atât pentru vindecarea pacientului, dar și pentru accelerarea procesului de pierdere în greutate.

Care sunt beneficiile interventiei chirurgicale bariatrice

Pierderea în greutate este principalul efect benefic al gastrectomiei longitudinale, din care derivă și următoarele. Pentru acest efect este foarte importantă reducerea greutății
în primele 6-9 luni, prin dietă și sport. Revenirea la vechile obiceiuri alimentare poate duce la revenirea la greutatea inițială.

Gastrectomia longitudinală are un efect de ameliorare sau vindecare a diabetului zaharat de tip 2 la un procent important de pacienți, atât datorită reducerii ponderale rapide, cât și datorită reducerii nivelului grelinei, hormon cu efect atât de stimulare a apetitului, cât și diabetogen.

Afecțiunile asupra cărora gastrectomia longitudinală are efecte benefice includ hipertensiunea arterială, dislipidemia și boala aterosclerotică, sindromul de apnee în somn, artrita degenerativă. Efectele asupra calității vieții sunt multiple și constante. Acești pacienți au o calitate a vieții mult îmbunătățită, o viață socială mai bogată, o stare psihică îmbunătățită, o viață sexuală mai activă și obiceiuri alimentare mai sănătoase.

Pentru mai multe informații despre oprația de micșorare a stomacului, precum și despre dieta după Gastric Sleeve vă sugerăm să stabiliți o programare la Clinica VenArt. Echipa medicală are o vastă experiență în chirurgia bariatrică, implementând tehnici și metode de vindecare a obezității deosebit de eficiente.

Alte Articole

În ce constă operația de lifting mamar (mastopexie)?

VenArt - In ce consta operatia de lifting mamar - Mastopexie
Sânii sunt marca feminității, simbolizând frumusețea și senzualitatea unei femei. Odată cu trecerea timpului, după sarcină sau perioada de alăptare, fluctuații de greutate sau

Angioplastia arterială cu stent graft endovascular

VenArt - Angioplastia arterială periferică cu Stent Graft
Un stent endovascular este un tub compus din țesătură susținută de o plasă metalică numită stent. Acesta poate fi utilizat pentru o varietate de afecțiuni care implică vasele de sânge,

Tipuri de hernii: hernia inghinală, abdominală, hiatală, femurală

VenArt - Tipuri de hernii - inghinala - hiatala - abdominala - femurala
Herniile sunt afectiuni cauzate de efortul fizic sustinut si continuu, in mod special. Cu toate acestea, desi herniile apar in special in urma mai multor activități susținute și continue, herniile

Ce trebuie să știi despre hemoroizi

tratament hemoroizi cluj napoca venart
Pe scurt, hemoroizii sunt varice anale, adică dilatări ale venelor situate pe canalul anal și de-a lungul rectului inferior. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Hemoroizii interni rămân pe

Dieta după operația de hemoroizi

VenArt - Dieta dupa operatia de hemoroizi
Recuperarea după un tratament hemoroizi sau o intervenție chirurgicală durează de obicei de la una la șase săptămâni, în funcție de tipul de tratament, severitatea hemoroizilor

Boala arteriala periferica. Ischemia arteriala. Cauze, simptome, complicatii, tratament chirurgical

VenArt - Boala arteriala periferica
Boala arteriala periferica (BAP) cunoscuta si sub numele de Boala Vasculara Periferica (BVP) este o afectiune destul de comuna care afecteaza la nivel mondial, in multe tari dezvoltate,
Introduceți numărul de telefon. Recepția clinicii vă va suna și vă va îndruma pas cu pas pentru a veni în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră. Puteți pune întrebări și vă vom ajuta să luați o decizie conformă cu nevoile pe care le aveți.