Ginecologie2019-06-12T09:23:14+00:00

Ginecologie Cluj – laparoscopie investigationala

Metoda minim-invaziva de explorare si operare pe cale abdominala, cu ajutorul laparoscopului

Avantajele Laparoscopiei

 • Metoda moderna de explorare si operare a uterului, tuburilor falopiene si ovarelor, pe cale abdominala, cu ajutorul laparoscopului.
 • Poate fi efectuata la orice varsta, de catre femeile gravide, precum si in perioada de alaptare.
 • Se efectueaza cu anestezie generala intravenoasa pentru confortul pacientei.
 • Durata mica a interventiei – intre 30-90 de minute, in functie de procedura.

 • Incizia este foarte mica (0,5-1cm) si se vindeca rapid.

 • Dupa 1-2 zile de spitalizare pacienta isi poate relua activitatile zilnice, în lipsa efortului fizic timp de o saptamana.

Tarife

Clinica VenArt este specializata in ginecologie oncologica si chirurgie ginecologica, asigurand o experienta operatorie la standarde inalte, cu rezultate exceptionale in tratamentul afectiunilor ginecologice.

Cluj-Napoca / Telefon: (+40) 364 140 261

Indicatiile laparoscopiei investigationale

 • Sterilizarea tubara: reprezinta o metoda contraceptiva sigura recomandata cuplurilor care nu mai doresc sa faca alti copii.
 • Adezioliza aderentelor: aderentele reprezinta tesut fibros format intre organele pelvine ca urmare a unor infectii, endometriozei sau interventiilor chirurgicale in antecedente. Aderentele pelvine pot duce la infertilitate si la durere pelvina cronica. Adezioliza lor laparoscopic reprezinta tratamentul standard in tarile Europene.
 • Tratamentul endometriozei: Endometrioza reprezinta prezenta de tesut endometrial  in afara localizarii sale normale, cel mai adesea in trompele uterine, ovare sau la nivelul tesuturilor pelvine astfel tesutul care captuseste uterul va ajunge sa se dezvolte si in alte regiuni din exteriorul uterului. Leziunile endometriozice se indeparteaza electrochirurgical sau prin alte metode laparoscopice, imbunatatind fertilitatea, statistic avand rezultate foarte bune.
 • Sarcina extrauterina: Sarcina extrauterina reprezinta implantarea oului oriunde in afara cavitatii uterine. Tratamentul chirurgical de prima intentie este laparoscopia care poate sa definitiveze diagnosticul si sa ofere posbilitatea terapeutica minim invaziva. In functie de localizare si de gradul de evolutie cel mai frecvent se practica salpingostomie (crearea unui mic orificiu la nivelul trompei prin care se aspira sarcina), salpingectomie (rezectia portiunii din trompa uterina care a fost distrusa de dezvoltarea sarcinii). Tratamentul chirurgical laparoscopic este contraindicat in sarcina extrauterina rupta cu instabilitate hemodinamica, in aceste cazuri unii medici preferand interventia prin laparotomie.
 • Chisturile ovariene: Chisturile simple ovariene cu dimensiuni de peste 6 cm si care persista mai mult de doua cicluri menstruale la femeia in premenopauza si negravida au indicatie terapeutica chirurgicala. Interventia se poate efectua laparoscopic.
 • Fibroamele uterine: Fibromul reprezinta o tumora benigna ce se dezvolta din fibrele musculare ale uterului. In cazul femeilor ce doresc pastrarea functiei reproductive sau la care prezenta fibroamelor reprezinta cauza infertililtatii se indica miomectomia ce reprezinta ablatia fibroamelor cu pastrarea uterului, aceasta se va efectua laparoscopic.
 • Tulburarile de statica pelvica: Prolapsurile uterin reprezinta alunecarea uterului din pozitia sa fiziologica ca urmare a slabirii elementelor anatomice de sustinere, situatie similara fiind intalnita si in cazul prolapsului de bolta vaginala.  Pe cale laparoscopica se poate realiza suspensia uterului sau boltei vaginale folosind o plasa speciala din material biocompatibil.
 • Oncologie: Laparoscopia este utilizata in afectiunile oncologice pentru second-look-ul ce urmeaza tratamentului chimioterapic si chirurgical radical. Laparoscopia este utilizata pentru stadializare putandu-se efectua pe aceasta cale biopsii, omentectomie, limfadenectomie pelvica si periaortica. Laparoscopic se poate efectua si transpozitia ovariana preiradiere pentru scoaterea acestora din zona iradiata astfel pastrandu-se functia acestora.

Ai grija de sanatatea ta! Suna si fa-ti o programare acum!

Cluj-Napoca / Telefon: (+40) 364 140 261

ginecologie cluj

Chromopertubatia este o metoda de verificare si corectare a permeabilitatii trompelor uterine la femeile suspectate de infertilitate tubara. In prezent este procedura Standard la nivel European in acest domeniu. Femeile suferind de infertilitate, inainte de a ajunge la proceduri de tip IVF sau ICS (procedee de inseminare si fertilizare in vitro, semnificativ mai scumpe) pot urma aceasta procedura la recomandarea medicului ginecolog, in vederea imbunatatirii fertilitatii.  In clinica noastra acest tip de interventii sunt realizate de un chirurg ginecolog si un chirurg laparoscopist care lucreaza impreuna (Dr. Delia DaisaDr. Laurentiu IgnatDr. Radu SeiceanDr. Oleg CebotariDr. Vasile Bintintan).

Screening de cancer de san

In clinica noastra puteti beneficia de screening mamar – ecografie, elastografie, consult, punctii mamare si in cazurile in care este necesar de operatii (extirpare noduli san, sector mamar, mastectomie, mastectomie cu limfadenectomie). Tratamentul chirurgical optim genereaza si rezultate optime. In acest sens colaboram cu chirurgi de renume si experienta indelungata in acest domeniu.

tratament cancer san cluj ginecologie cluj laparoscopie cluj

Alte servicii relevante

Screening de cancer de san
Contact

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL Cluj, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie Cluj, laparoscopie  Cluj, oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.