În ce constă operația de lifting mamar (mastopexie)?

VenArt - In ce consta operatia de lifting mamar - Mastopexie

Cuprins

Sânii sunt marca feminității, simbolizând frumusețea și senzualitatea unei femei. Odată cu trecerea timpului, după sarcină sau perioada de alăptare, fluctuații de greutate sau diverse cauze ereditare, aceștia pot să-și piardă forma și fermitatea de altădată. Indiferent de cauza apariției acestor modificări în conformația sânilor, acestea pot avea un impact psihologic negativ, afectând încrederea de sine și calitatea vieții unei persoane. Dacă vă regăsiți în aceste rânduri, o soluție potrivită pentru dumneavoastră este o intervenție chirurgicală numită mastopexie sau lifting mamar.

Ce este mastopexia (lifting mamar)?

Mastopexia, numită și lifting mamar, vă poate veni în ajutor prin îndepărtarea excesului de piele și țesut de la nivelul sânilor, pentru a le reda forma și fermitatea pierdută. Este important de știut că prin mastopexie este posibilă scăderea dimensiunilor cu aproximativ o cupă, însă aspectul sânilor este îmbunătățit.

Articol recomandat: Lipomul – Ce trebuie sa stii despre el. Simptome, Cauze, Tratament.

În ce constă operația de lifting mamar?

Există mai multe proceduri folosite de către chirurgul plastician pentru a efectua liftingul mamar. Tehnica folosită va fi aleasă în funcție de mărimea și forma actuală a sânilor și de rezultatul dorit.

Operația de lifting mamar urmărește în linii mari niște pași prestabiliți. Întâi, chirurgul va marca noua poziție a mamelonului și noua formă a sânilor, care să îl ghideze în timpul operației, după care vă pregătește pentru operație, efectuând o anestezie generală. Chirurgul va efectua o incizie în jurul areolei, pe care o extinde de obicei până în partea de jos a sânului, după care, va ridica și remodela sânii. Va muta areolele în poziția corectă pentru noua formă a sânului și va elimina orice exces de piele pentru a oferi fermitate. În final, inciziile vor fi închise cu ajutorul suturilor în părți unde vor fi mai puțin vizibile.

Puteți opta pentru introducerea implanturilor mamare în timpul intervenției de mastopexie. Acest lucru va duce la creșterea în dimensiune a sânilor, odată cu ridicarea acestora. Din motive de siguranță, unii chirurgi nu vor face cele două proceduri în același timp. Dacă acesta este cazul, veți fi supus mai întâi ridicării, iar augmentarea va urma săptămâni până la luni mai târziu. Această „etapizare” este pentru a preveni orice pierdere sau necroză a mamelonului.

Cum ne pregătim pentru operația de mastopexie?

Înainte de începerea operației veți fi consultată de un chirurg estetician, cu care o să discutați despre intervenția dorită. În timpul consultației o să fiți întrebată de istoricul medical, operații avute, tratamente luate și alergii. Este important ca medicul să știe dacă aveți istoric familial de cancer de sân. În unele cazuri este posibil ca acesta să aibă nevoie să consulte rezultatele unei mamografii pentru a elimina orice risc și pentru a evalua schimbările ce au loc la nivelul țesutului mamar, înainte și după operația de lifting mamar.

În timpul consultației, medicul va face și un examen obiectiv pentru a evalua forma actuală a sânilor, calitatea pielii și va lua decizii în legătură cu intervenția.

Înainte de a vă supune acestei intervenții, trebuie să luați anumite măsuri pentru a minimaliza riscurile. Evitați fumatul înaintea operației deoarece acesta poate scădea fluxul sangvin și îngreuna procesul de vindecare. De asemenea, dacă urmați un tratament medicamentos, consultați-vă medicul în legătură cu întreruperea acestuia.

Trebuie să evitați aspirina sau alte anticoagulante, medicamentele cu efect antiinflamator sau suplimentele pe bază de plante, care ar putea crește riscul de hemoragie în timpul sau după operație.

La ce să ne așteptăm după mastopexie?

După operație, sânii pot fi inflamati și posibil dureroși pentru primele câteva săptămâni. Pentru ameliorarea durerii este recomandată administrarea de analgezice și aplicarea de gheață pe zona inflamată și dureroasă.

Va trebui să purtați un sutien chirurgical timp de două până la trei săptămâni după operație și va fi necesar să dormiți pe spate, sprijinit de perete pentru a vă menține pieptul ridicat.

Durerea, vânătăile și umflăturile ar trebui să dispară după câteva săptămâni. Poate dura între 2 și 12 luni pentru a ajunge la forma finală a sânilor.

Evitați ridicările grele și exercițiile fizice intense timp de două până la patru săptămâni după operație. De asemenea, amânați reluarea activității sexuale cel puțin una sau două săptămâni și discutați cu doctorul când este sigur să vă reluați activitățile zilnice.

Există riscuri asociate intervenției de mastopexie?

La fel ca în cazul oricărei alte operații, mastopexia este însoțită și de riscuri, printre care se numără:

  • În timp ce acestea sunt permanente, ele se estompează în decursul a maxim doi ani.
  • Modificări de sensibilitate la nivelul mamelonului sau sânului. În timp ce senzația se întoarce de obicei în decursul a câtorva săptămâni, există și riscul de pierdere a sensibilității zonei permanent.
  • Asimetrie în forma și dimensiunea sânilor. Aceasta ar putea apărea ca urmare a modificărilor din timpul procesului de vindecare.
  • Dificultăți la alăptare. În timp ce alăptarea este de obicei posibilă după intervenție, unele femei ar putea experimenta dificultăți în producerea unei cantități suficiente de lapte.

Comun cu alte intervenții chirurgicale, mastopexia (lifting mamar) prezintă un risc de hemoragie, infecție, cheaguri de sânge sau reacții adverse la anestezic sau la alte materiale utilizate în timpul sau după procedură. De aceea, este important să purtați o discuție cu chirurgul înainte de a lua o decizie, pentru a calcula riscurile și beneficiile.

După operația de lifting mamar, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă:

  • Sânii devin roșii și se simt calzi la atingere
  • Aveți febră peste 38
  • Sânge sau alt lichid continua să curgă prin incizie
  • Apar dureri în piept sau dificultăți de respirație

Chirurgia estetica si chirurgia cosmetica imbunatatesc estetica diverselor parti ale corpului, ajuta in pierderea in greutate, intarzie efectele imbatranirii si, de ce nu, combat depresia si insatisfactia de sine si ajuta la restabilirea iubirii de sine.

Clinica Venart te ajuta sa iti mentii mult timp de acum incolo sanatate, tineretea si frumusetea! Aflati mai multe detalii in sectiunea de chirurgie plastica a clinicii noastre.

Alte Articole

Tratamentul Venelor Varicoase

VenArt Tratamentul venelor varicoase
Tratarea varicelor prin metoda Venosteam se face în regim ambulator folosind o tehnică minim-invazivă, dezvoltată de către Dr. Rene Milleret și folosită cu succes de 15 ani în Europa.

Ce trebuie să știi despre hemoroizi

tratament hemoroizi cluj napoca venart
Pe scurt, hemoroizii sunt varice anale, adică dilatări ale venelor situate pe canalul anal și de-a lungul rectului inferior. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Hemoroizii interni rămân pe

Glanda Bartholin. Cum se tratează chisturile glandei Bartholin?

VenArt - Totul despre tratamentul chisturilor Bartholin
Ce este glanda Bartholin? Glanda Bartholin (sau glandele vestibulare mai mari) sunt organe importante ale sistemului reproductiv feminin. Anatomistul danez Caspar Bartholin Secundus

Cauze şi remedii eficiente pentru sforăit

VenArt Tratament Sforait Cluj Napoca
Ce este sforăitul si care este cel mai optim tratament pentru sforăit? Sforăitul este sunetul răgușit sau dur care apare atunci când aerul curge pe lângă țesuturile relaxate din gât, provocând

Augmentarea mamară prin transfer de grăsime sau implant mamar

VenArt - Augmentare mamara prin transfer de grasime sau implant mamar
Dimensiunile sânilor dumneavoastră nu sunt cele dorite sau din diferite cauze, cum ar fi scăderea în greutate sau sarcina, aceștia și-au pierdut din volum? Sau poate există o asimetrie

Operația de Rinoseptoplastie

VenArt - Operatia de Rinoseptoplastie sau cum sa scapi de sforait
Operația de rinoseptoplastie este o intervenție chirurgicală, minim-invazivă, ce poate fi efectuată atât pentru scopuri estetice cât și pentru a îmbunătăți calitatea funcției respiratorii a
Introduceți numărul de telefon. Recepția clinicii vă va suna și vă va îndruma pas cu pas pentru a veni în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră. Puteți pune întrebări și vă vom ajuta să luați o decizie conformă cu nevoile pe care le aveți.