Se întâmplă ca după sarcină sau scăderea în greutate sânii dumneavoastră să nu mai aibă dimensiunile și forma inițială? Sau pur și simplu doriți ca sânii dumneavoastră să fie mai mari sau mai simetrici? Soluția perfectă pentru dumneavoastră este operația ce poartă numele de augmentare mamară care, prin diverse metode, este capabilă să vă ofere dimensiunile visate și astfel, să vă dea un boost de încredere de sine.

Ce sunt sânii?

Sânul este țesutul care acoperă mușchii pectorali la ambele sexe. Sânii femeilor sunt compuși din țesut specializat care produce lapte (țesut glandular inactiv până în perioada sarcinii), precum și țesut gras. Cantitatea de grăsime determină mărimea sânului.

Augmentare mamara post-sarcina

Din cauza pregătirii pentru alăptare și a multitudinii de hormoni din timpul sarcinii, sânii se vor mări și pielea odată întinsă, are nevoie de mult timp pentru a reveni la forma anterioară. Pentru ca pielea să se întoarcă la forma anterioară, necesită colagen, care, din păcate, scade odată cu vârsta. Chirurgia de augmentare a sânilor accelerează procesul de revenire la forma inițială a sânilor. Totodată, în acest caz procedura poate fi însoțită și de lifting mamar.

Articol recomandat: În ce constă operația de lifting mamar (mastopexie)?

Vă doriți sâni mai mari sau mai multă simetrie?

Ca parte a consultației, chirurgul vă va explica un set de metode diferite prin care vă puteți mări sau o procedură de a obține sâni simetrici. Tipul de implant are o mare influență asupra rezultatului final, plasarea acestora poate fi la fel de importantă.

Imaginea ilustrează diferite tipuri de implant mamar zis si augmentare mamara.

Sunteți pur și simplu nemulțumită de sânii dumneavoastră?

Înțelegem că în prezent potențialul de a face schimbări în ceea ce privește aspectul corpului este uimitor față de posibilitățile din trecut. Este important, totuși, să înțelegem că schimbarea de dragul schimbării nu este un motiv întotdeauna rezonabil. Din aceasta cauză vom discuta cu dumneavoastră nu numai  motivele, dar si opțiunile la care putem apela pentru mărirea sânilor.

Articol recomandat: Augmentarea mamară prin transfer de grăsime sau implant mamar

Care sunt tehnicile de mărire a sânilor?

Una din tehnicile pentru care ați putea opta este augmentarea sânilor cu transfer de grăsime. Acesta este o metodă în care grăsimea este luată din alte părți ale corpului și folosită în reconstrucția mamară. Există avantaje considerate de unele persoane superioare implanturilor și anume faptul că prin folosirea unui material organic și complet natural, rezultatele ar putea fi mai longevive și fiind propria grăsime, este exclusă posibilitatea de respingere a acesteia. Un alt avantaj important al acestei tehnici este modificarea aspectului a două regiuni corporale separate: sânii își vor mări dimensiunea, iar zonele de unde se prelevă grăsime se vor reduce.

A doua tehnică, mai utilizată în zilele noastre, constă în augmentarea cu ajutorul implanturilor de sân. Implanturile sunt adaptate pacientului și vin în diferite forme (sferice sau anatomice), astfel putem opta pentru dimensiunea aleasă. Rezultatele fiind mult mai previzibile și pot crea o transformare mai semnificativă. Unele implanturi mamare conțin o soluție salină și sunt mai naturale decât implanturile de sân din silicon și mult mai sigure în cazul ruperii implantului. Ruperea implantului de sân este o complicație ce apare destul de rar (1% statistică recentă PubMed). [1]

Articol recomandat: Reconstrucția mamară după mastectomie sau excizia sectorială

Cicatricele în urma unei operații de augmentare mamară se vor face în cel mai puțin observabil loc.

Imaginea ilustrează tipuri de cicatrici dupa operatia
mamară zis si augmentare mamara.

Astfel, implanturile mamare sunt poziționate în mod uzual, fie direct sub țesutul mamar, fie sub mușchii pectorali (submuscular). Fiecare tip de poziționare vine cu propriile avantaje și dezavantaje, iar chirurgul vă va recomanda tehnica care vi se potrivește cel mai bine.

Acestea se vor diminua oricum în timp, dar vizibilitatea cicatricilor va depinde, de asemenea, de tipul inciziei, locul și felul cum au fost acestea făcute. Veți discuta cu chirurgul opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.

În caz că doriți să explorați ce metodă vi s-ar potrivi cel mai bine vă așteptăm să ne contactați la numerele de telefon ale recepției.

[1] Longitudinal Ultrasound Study of Breast Implant Rupture Over a Six-Year Interval